Una Copa Catalunya entre amics

Una Copa Catalunya entre amics

Sergio Lozano, Javi Rodríguez i Ari Santos mantenen una relació excel·lent de quan compartien vestidor al Barça, i a partir de dijous seran rivals a la primera competició oficial de la temporada, que es disputa a Manresa

Serà una Copa Catalunya molt especial per a tots tres. Sergio Lozano s’enfrontarà, per primera vegada des que van deixar el Barça, a dos dels seus millors amics del món del futbol sala. A les semifinals, Lozano es veurà les cares segur amb Javi Rodríguez, tota una llegenda del Palau que actualment entrena el CFS La Unión de Santa Coloma. Però és que, a més, en una hipotètica final, i si passen Barça i Catgas, s’enfrontaria contra Ari Santos, que ha tornat a Catalunya després de dues temporades al Dinamo de Moscou per ser el capità del conjunt de Santa Coloma.

Els tres ho han guanyat tot vestint la samarreta del Barça, però el que més valoren d’aquella etapa són les amistats que encara conserven. “Aquell Barça va ser el millor exemple d’aquella dita que diu que la unió fa la força”, explica Ari. “Continuo tenint molt bons amics al Barça i desitjo que guanyin sempre, menys quan juguin contra nosaltres”, reconeix el brasiler.

Javi Rodríguez s’ho mira encara amb més distància. Es va retirar el 2012 i ha començat a fer carrera d’entrenador al CFS La Unión de Santa Coloma, primer a la base i des del juny del 2015 com a responsable del primer equip. No es perd ni un partit al Palau i sovint surt a sopar amb el seu amic Lozano.

“Jo porto el Barça al cor. Serà realment especial enfrontar-me al club que m’ho ha donat tot i que va apostar per mi per fer un salt de qualitat a la secció”. Això sí, Javi Rodríguez és realista i sap que el seu equip actual, que milita a la Segona B, té un potencial molt inferior al del Barça. “Per a nosaltres ja és un premi jugar la Copa Catalunya. Ens hem guanyat el dret de ser-hi i ara el que volem és competir, però sent conscients que el Barça és molt superior”. Per això, l’etern capità no vol ni sentir a parlar d’apostes creuades amb els seus amics. “Seria llençar els diners”, diu, fent broma. “Però si ha de ser l’excusa per sortir a sopar amb ells, doncs endavant”.

Sergio Lozano se’ls mira amb admiració. Acostumat a ser protagonista, quan té al costat tant Ari Santos com Javi Rodríguez li surt, de manera inconscient, fer un pas al costat. “Són dos referents per a mi, dos grandíssims jugadors que sempre m’han ajudat en tot i dues persones excepcionals les quals puc considerar els meus amics”, confessa Lozano.

Col·leccionistes de Copes Catalunya

Entre els tres sumen 11 Copes Catalunya. Javi Rodríguez en va guanyar tres entre el 2006 i el 2012, Ari Santos va sumar-ne quatre entre el 2009 i el 2015, i Sergio Lozano també ha guanyat quatre títols des que vesteix de blaugrana. Ara es disputaran un nou títol a la pista, el més especial de tots. Aquest dijous comença l’aventura, amb la primera semifinal que jugaran el Barça i el CFS La Unión (21.15 h, Nou Congost, Manresa).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut