Un únic precedent amb el Kristianstad

Un únic precedent amb el Kristianstad

L’equip suec, que visitarà el Palau aquest dissabte, només ha jugat dos partits contra el Barça Lassa; va ser la temporada 2015/16, i tots dos van acabar amb triomf culer

La VELUX EHF Champions League torna aquest dissabte al Palau Blaugrana. Ho farà a les 18 hores, i de la mà d’un equip prou desconegut per al Barça Lassa. L’IFK Kristianstad serà el rival d’un conjunt blaugrana que va inaugurar la competició europea amb un meritori empat a la pista del Rhein-Neckar Löwen (31-31). Una setmana després, el Palau rebrà un equip suec que només ha coincidit una vegada amb el Barça a la Champions.

Va ser la temporada 2015/16, quan el Kristianstad va coincidir en el mateix grup que el Barça Lassa en la primera fase. En aquella ocasió, els blaugrana van endur-se la victòria tant al Palau Blaugrana com a Suècia. El primer partit va ser a Barcelona, i va acabar amb un ajustat 34-32. Uns mesos més tard, els de Xavi Pascual van viatjar a Kristianstad i es van imposar amb un resultat més ampli, 24-31.

Altres rivals suecs

A banda dels dos partits contra el Kristianstad, el FC Barcelona s’ha enfrontat històricament a diversos equips suecs. Els primers precedents, a més, van ser sempre als quarts de final de la Copa d’Europa. Primer va ser el Göteborg la temporada 1982/83, amb classificació culer per a les semifinals, i, uns anys més tard, el rival va ser el Drott Halmstad (1988/89), amb doble derrota i eliminació blaugrana.

El curs 1989/90 el camí del Barça es va tornar a creuar amb el Göteborg, en una eliminatòria molt recordada. I és que el Palau va viure una remuntada històrica després del 22-16 de l’anada a Suècia, capgirant l’eliminatòria gràcies a un espectacular 28-19. Ja al 1998, el Barça va disputar la semifinal de la Supercopa d’Europa contra l'IFK Skovde, superant-lo clarament per 37-20.

Al segle XXI, el Barça d’handbol ha jugat contra el Hammarby (2006/07), el Savehof (2011/12) i l’Alingsas (2014/15), amb un ple de triomfs culers. Els últims precedents contra el Kristianstad fan que en el segle XXI el Barça hagi guanyat sempre que ha jugat contra un equip suec. Una ratxa que buscarà allargar aquest dissabte, a les 18 hores, en el primer partit de la nova edició de la Champions League al Palau Blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut