Rhein Neckar Löwen – FC Barcelona Lassa: Empat agredolç en l’estrena europea (31-31)

Els blaugranes veuen com el campió de la lliga alemanya empata al darrer segon tot i dominar per sis gols al descans en el debut a la Lliga de Campions

Encaixant l’empat al darrer segon. D’aquesta manera ha iniciat el Barça Lassa la Lliga de Campions 2017/18 tot i demostrar el seu gran estat de forma un partit més. Els de Xavi Pascual han protagonitzat una gran primera meitat que els permès dominar per 12-18. A la represa, un parcial de 7-2 del conjunt alemany ha igualat el marcador fins que en la darrera jugada el Rhein Neckar Löwen ha marcat el definitiu 31-31 aprofitant la inferioritat blaugrana.

El Barça Lassa ha protagonitzat un inici fulminant, amb intensitat i encert ofensiu. Dika Mem ha estat l’home més encertat en atac als primers minuts (1-4). Els blaugranes dominaven el partit, però el Rhein Neckar Löwen ha reaccionat i ha reduït diferències al marcador. En inferioritat numèrica, el conjunt local ha aconseguit empatar 8-8 al minut 14 de partit.

Els de Xavi Pascual, però, han mantingut la intensitat i han pogut recuperar l’avantatge a l’electrònic, i Aleix Gómez situava el 9-11 quan el matx entrava als deu últims minuts de la primera part.

L’alta intensitat defensiva i l'efectivitat ofensiva dels barcelonistes –amb un 76% d’encert– situaven el Barça Lassa amb la màxima renda a favor fins llavors (11-15) i amb superioritat numèrica. Els barcelonistes desfeien la defensa individual dels alemanys, de manera que la diferència cada vegada era més gran. Un gol de Jallouz i un parcial de 1-6 als darrers minuts de la primera meitat han donat el màxim avantatge als barcelonistes al descans (12-18).

Igualtat fins al darrer segon

La segona meitat ha començat amb un parcial de 7-2 en sis minuts (19-20) favorable als locals. Tot i així, els blaugranes han reaccionat i s’han mantingut per davant en tot moment, excepte amb l’empat 23-23 al minut 15. A partir de llavors, els de Xavi Pascual han sabut obtenir una renda de dos gols. Les aturades de Ristovski han permès als barcelonistes mantenir l’avantatge.

El partit s’ha ajustat i el Rhein Neckar Löwen ha arribat a empatar al min 56. Una aturada de Ristovski i el posterior gol de Mem situaven novament els barcelonistes per davant per un gol. La sanció de dos minuts per a dos culers al minut 28 ha dificultat el tram final al Barça Lassa.

Tot i així, als darrers cinc segons de partit els blaugranes dominaven per 30-31, però els alemanys han empatat al darrer segon aprofitant la superioritat numèrica que tenien. D’aquesta manera, els barcelonistes continuen sense guanyar a la pista alemanya, i dissabte, 23 de setembre (18.00 hores), tindran la segona cita europea del curs, la primera al Palau. Abans, però, hi haurà el retorn a la Lliga Asobal, aquest dimecres, 20 de setembre, contra el Puente Genil al Palau (20.30 hores).