Granada CF – FC Barcelona ‘B’: Empat de caràcter (2-2)

El conjunt de Gerard López arrenca un punt d’un camp complicat després de veure’s per darrere en el marcador en dues ocasions

El FC Barcelona B ha aconseguit un empat molt valuós al Nuevo Estadio Los Cármenes contra el Granada CF (2-2). Un golàs de Ruiz de Galarreta i un altre del jove Abel Ruiz han neutralitzat les dianes de Joselu -de penal- i de Pedro Sánchez. El conjunt blaugrana no s'ha arronsat quan s'ha vist per darrere en el marcador, i el bon joc desplegat en la segona meitat ha trobat el premi de l'empat.

El partit ha començat amb els dos conjunts arribant a les àrees contràries. Tot i això, durant el primer quart d’hora, el partit no ha tingut un dominador clar i els dos equips ha lluitat pel control del mig del camp i la possessió. Els de Gerard han buscat construir el joc des del darrere, i han començat a enllaçar passades i portar la iniciativa del joc. Però un penal comés per Morer en el minut 24 l'ha aprofitat el davanter Joselu, que ha avançat el conjunt local. Arran del gol, l’equip d’Oltra ha agafat les regnes del joc fins el tram final del primer temps. Però al minut 46, a l'afegit del primer temps, Íñigo Ruiz de Galarreta s’ha inventat un xut fortíssim des de la frontal de l'àrea que ha picat el travesser i ha superat un Javi Varas que s’ha vist sorprès pel tir del migcampista basc, que igualava les forces just abans del descans.

Gerard López s’ha vist obligat a fer un canvi a l’inici de la segona meitat per lesió de Martínez, un fet que ha significat el debut de David Costas a les files culers. El gol anotat en un moment clau del primer temps feia pensar que el conjunt barcelonista duria el pes del segon temps, però en el minut 52, Pedro ha aprofitat una pilota morta a l’àrea de Varo per superar-lo des del punt de penal. Per segona vegada, el conjunt nazarí s’avançava en l’electrònic. Lluny d’arronsar-se, els de Gerard han començat a practicar el seu joc habitual en camp contrari. L’equip connectava amb Vitinho, Aleñá, Ruiz de Galarreta i un destacat Jose Arnaiz, que han desplaçat el perill cap a l’àrea andalusa.

Abel Ruiz respon a la confiança de Gerard

I el domini de la pilota ha tingut premi. En una pilota filtrada a l’esquena de la defensa, Abel Ruiz ha guanyat en velocitat els centrals del Granada i amb una gran definició ha superat la sortida de Varas per fer el 2-2 en el minut 68. La diana blaugrana ha donat peu a uns minuts d’alternatives i ocasions per als dos conjunts, que han pogut fer el gol del triomf en els darrers minuts. Al final, el partit ha entrat en una fase de poc joc i moltes interrupcions, i cap dels dos conjunts ha mogut el marcador. Empat valuós, per tant, per als de Gerard, que aconsegueixen tornar a Barcelona amb un punt en un dels desplaçaments més complicats de la categoria.