Reial Societat – FC Barcelona Femení: Triomf de molta creença (0-1)

Un golàs de Bussaglia, quan faltaven 20 minuts per al final, permet a les blaugranes emportar-se tres punts de Zubieta en un partit molt complicat, per seguir al capdamunt de la classificació

El Barça Femení compta els seus partits a la Lliga per victòries, després de sumar el tercer triomf consecutiu a la Lliga. Les de Fran Sánchez han superat la Reial Societat per 0-1, en un duel en què, tot i dominar-lo gairebé els 90 minuts, no han pogut marcar fins ben entrada la segona meitat, per un plantejament defensiu molt seriós de les locals. Bussaglia, en el minut 70, ha estat l’autora del gol blaugrana.

Les blaugranes afrontaven el partit a Zubieta conscients que no seria fàcil la visita. Tot i les últimes victòries assolides en aquest camp, les culers sempre han hagut de remar força per emportar-se els tres punts. Així doncs, el guió seria l’esperat. En un partit en què Fran Sánchez ha posat d’inici per primera vegada les sis jugadores fitxades aquest estiu, i en el qual debutava oficialment Fabiana, les barcelonistes els costaria trenar jugades ràpides amb perill. Perquè la Reial Societat, atenta i replegada al darrere, no deixaria gaires espais.

Tot i això, el domini de la possessió seria blaugrana i Torrejón, a la sortida d’un córner, i Duggan han tingut les primeres oportunitats per avançar-se en el marcador. Avisava el Barça, replicaven les basques, però una sòbria Sandra Paños ha evitat qualsevol ensurt. Amb tot, Lieke Martens ha estat qui ha tingut les dues ocasions amb més perill blaugrana, però Quiñones ha estat atenta per evitar el gol blaugrana.

La segona meitat ha començat agitada i de la mateixa manera que havia acabat la primera part. Amb Martens desequilibrant i intentant buscar el primer gol. De les seves botes arribaria un altre avís culer, i, més tard, Bussaglia, amb un xut des de la frontal de l’àrea, ho ha tornat a provar, però Quiñones ha salvat el gol amb una aturada salvadora.

Bussaglia supera la resistència basca

El setge blaugrana ha estat constant, ara ja sí, amb un domini absolut del control del joc, i amb una Reial Societat totalment tancada al darrere. El gol del Barça s’estava resistint i Fran Sánchez ha mogut la banqueta amb l’entrada de Vicky Losada i Leila. Ho seguien provant les culers amb un ritme elevat del joc creant superioritats per dins i per fora, desbordant el conjunt basc. Faltava només afinar la punteria. I després d’una falta lateral picada per Alèxia que s’ha estavellat al pal, Bussaglia, en el minut 70, amb un xut potent i sec des de la frontal ha estat capaç de superar una gran Quiñones. El gol feia justícia al que s’estava veient sobre la gespa de Zubieta, territori sempre complicat.

Les basques intentarien reaccionar a través d’alguna acció aïllada, sobretot, per mitjà de Zornoza, però sense gaire perill. Les blaugranes han tingut més ocasions per ampliar les diferències, però, al final, el gol de Bussaglia ha servit per emportar-se els tres punts d’un partit en el qual el Barça ha estat superior i en què mai ha deixat de creure-hi.