FC Barcelona – UD Las Palmas: Victòria en l’excepcionalitat (3-0)

FC Barcelona – UD Las Palmas: Victòria en l’excepcionalitat (3-0)

Un doblet de Messi i un gol de Sergio permeten al Barça sumar tres punts més a la Lliga en un partit que s’ha jugat a porta tancada al Camp Nou

Partit excepcional el que s’ha jugat aquest diumenge, 1 d’octubre, al Camp Nou. Després que el Club condemnés les accions dutes a terme en moltes localitats de tot Catalunya per impedir l’exercici del dret democràtic i la lliure expressió dels seus ciutadans, i davant la negativa de la Lliga de Futbol Professional a decretar-ne l’ajornament, les graderies de l’Estadi es presentaven buides per la disputa del partit a porta tancada. En aquest context, el Barça ha aconseguit els tres punts davant la UD Las Palmas per continuar amb pas ferm a la Lliga gràcies a un doblet de Messi i un gol de Sergio i sumar vuit triomfs consecutius.

Els blaugranes, que han saltat a la gespa per fer-se la fotografia oficial de l’11 inicial amb la samarreta de la senyera que utilitzen en l’escalfament com a senyal reivindicatiu, han sortit al terreny de joc amb ganes d’emportar-se una victòria històrica. Dominaria el Barça els primers compassos del partit, i Messi liderava totes les accions d’atac. Els de Valverde intentarien avançar-se amb el ‘10’ com a centre d’atenció, que ha tingut a prop el primer amb un xut impecable de falta. Però la UD Las Palmas es mostraria resistent i intentaria, a través de jugades ràpides al contracop, replicar els atacs barcelonistes. Calleri tindria la més clara abans del descans amb un xut al pal. Incomodarien els visitants el Barça, que no acabava de desplegar el seu joc habitual.

Repertori de Messi

Valverde ha agitat la represa fent un doble canvi, introduint Iniesta i Rakitic per Paulinho i Aleix Vidal. Sortiria en tromba el Barça, que als quatre minuts s’ha avançat a la sortida d’un córner que Sergio ha rematat de manera inapel·lable. La segona meitat no ha tingut cap altre color que el blaugrana. S’ha imposat clarament el Barça al conjunt canari sense donar cap opció.

El FC Barcelona ha estat liderat sempre per un Messi autor d’un doblet que s’ha tornat a exhibir sobre la gespa de l’Estadi. Perquè Messi s’ha encarregat de sentenciar el partit amb dos gols. El primer, amb una passada exquisida de Denis Suárez que el crac argentí ha rebut dins l’àrea i ha superat Chichizola amb un regat subtil. El segon, després d’una altra passada filtrada de Luis Suárez que el ‘10’ ha definit amb perfecció.

Més gran hauria pogut ser l’avantatge al marcador, inèdit aquest diumenge a l’Estadi amb la imatge d’una urna expressant la paraula democràcia, però Suárez no ha pogut finalitzar amb èxit les ocasions. Messi també en disposaria per fer el hat-trick, però el porter del conjunt canari ho ha impedit. El partit ja no tindria més història i els blaugranes sumarien tres punts més en un partit excepcional per continuar en ratxa a la Lliga. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut