El Barça reafirma la seva voluntat de diàleg i entesa a la trobada d’Extremadura

El Barça reafirma la seva voluntat de diàleg i entesa a la trobada d’Extremadura

El directiu Pau Vilanova assisteix a la festa penyística extremenya i al 50è aniversari de la Penya Estadio a Los Santos de Maimona

Pau Vilanova, directiu responsable de Penyes del FC Barcelona, va estar present aquest diumenge 8 d’octubre a la celebració de la X Trobada de Penyes Barcelonistes d’Extremadura i del 50è aniversari de la PB Estadio, a la localitat de Los Santos de Maimona (Badajoz).

El directiu barcelonista va estar acompanyat de l’exjugdor blaugrana Ricardo Serna, en una celebració que també va comptar amb la presència del president de la penya amfitriona, Juan Buenosaños, el president de la Federació de Penyes d’Extremadura, Miguel Ángel Cruz, i diferents presidents d’altres penyes d’aquesta federació.

Després d’assistir a la inauguració de la nova seu de la Peña Estadio, els actes de la trobada es van traslladar a l’ajuntament de Los Santos de Maimona, on els representants del Barça i del moviment penyístic van ser rebuts pel tinent alcalde, Antonio Manuel Marín. L’alcalde Manuel Lavado, barcelonista i soci de la penya, es troba hospitalitzat i no va poder estar present a la recepció de la delegació barcelonista, tot i que Pau Vilanova el va voler visitar a l’hospital per fer-li entrega d’una samarreta del club personalitzada.

Canals de diàleg i entesa

Com era d’esperar, la situació de Catalunya va estar present en tot moment en els actes de la trobada i Pau Vilanova, en el seu discurs institucional, va deixar constància de la postura del FC Barcelona. El directiu barcelonista va mostrar el seu agraïment per la rebuda que havia tingut a Extremadura amb motiu d'aquesta trobada, i va reafirmar “la voluntat del club de buscar canals pel diàleg i per l’entesa. Per això la Junta presidida per Josep Maria Bartomeu s’ha adherit a la comissió pel diàleg i la conciliació. Perquè només amb diàleg podrem avançar”. 

La signatura de Pau Vilanova en el Llibre d'Honor va tancar l'acte de l'ajuntament, i després d'una visita al monument local el Capricho de Cotrina, que recorda l'arquitectura gaudiniana,  els representants del Club i de les penyes es van dirigir al restaurant Salones Tele.

La celebració del dinar de gala va servir per tancar la jornada amb el tradicional intercanvi d’obsequis i els parlaments finals de la trobada, que van tornar a referir-se a la situació de Catalunya. Es va llegir una carta de l’alcalde Manuel Lavado en la que comentava les dificultats de ser del Barça fora de Catalunya, alhora que recordava que el Barça és un club que traspassa fronteres. En el seu darrer parlament, Vilanova va insistir davant els penyistes extremenys  en la voluntat conciliadora del Barça per trobar, en el diàleg, l’entesa necessària.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut