El Barça Lassa torna a Astúries deu anys després per començar l’OK Lliga

El Barça Lassa torna a Astúries deu anys després per començar l’OK Lliga

El conjunt blaugrana inaugura aquest dissabte la competició regular a Grado i en un duel sense precedents davant l’Asturhockey, que acumula dos ascensos consecutius

El Barça Lassa d’hoquei patins ja està a punt per iniciar l’OK Lliga. Ho farà lluny del Palau i en un duel sense precedents. L’elit de l’hoquei patins torna tenir representació asturiana gràcies a l’Asturhockey, un club fundat a Grado fa tres anys agafant el testimoni de l’Areces i que s’ha plantat a l’OK Lliga després de dos ascensos consecutius. Astúries va gaudir de l’OK Lliga per última vegada la temporada 2007/08 mitjançant l’Esfer Oviedo, i la localitat de Grado rebrà aquest dissabte (20.30 hores) un Barça que no hi juga des del curs 2001/02.

En tot el segle XXI el FC Barcelona ha jugat cinc partits d’OK Lliga en terres asturianes, i hi ha assolit un ple de victòries i 19 gols a favor i 8 en contra. També cal recordar que l’última presència blaugrana a Astúries va ser a la Copa del Rei del 2013, celebrada a Oviedo sense cap equip com a amfitrió i amb l’equip de Gaby Cairo eliminat a semifinals.

Un inici de segle positiu però interromput

Fent un repàs als últims anys de l’hoquei asturià, el nou segle va començar amb la notícia de l’ascens a Divisió d’Honor del Cibeles, que va militar-hi la campanya 2000/01 (victòries blaugrana, 2-3 i 14-0). El Cibeles va baixar i l’Areces va ascendir per estar a l’elit la campanya 2001/02 (9-2 i 3-6). Els de Grado van perdre la màxima categoria i el Cibeles va tornar-hi a jugar el curs 2003/04 (6-3 i 0-3).

Llavors va aparèixer en escena l’Esfer Oviedo, que va estar a l’OK Lliga la temporada 2005/06 (2-4 i 9-1) i la  2007/08 (1-3 i 9-3). Aquesta última campanya el Barça va visitar la capital del Principat d’Astúries el 24 de novembre del 2007 i Panadero va ser l’autor dels dos primers gols barcelonistes. Gairebé deu anys després, Panadero, Egurrola i companyia tornaran a Astúries per defensar el títol d'una OK Lliga exigent. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut