Declaració institucional del president Josep Maria Bartomeu

Declaració institucional del president Josep Maria Bartomeu

Aquest és el discurs que ha fet aquest dilluns el president del Club, després de la reunió extraordinària de la Junta arran dels fets que Catalunya està vivint

Comparec avui després de la reunió extraordinària de la Junta Directiva que hem celebrat aquest migdia. Sabeu que estava prevista per demà dimarts, però hem decidit avançar-la davant de la situació excepcional que viu el país i, en conseqüència també, el nostre Club.

En primer lloc vull insistir en el posicionament del FC Barcelona en relació amb la situació que viu Catalunya.  

Recordem que en els darrers anys ens hem adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i al Pacte pel Referèndum. També hem treballat de manera decidida perquè el dret a la llibertat d’expressió pogués exercir-se de manera plena al Camp Nou.

El 20 de setembre passat, arran dels registres a seus de la Generalitat de Catalunya i de les detencions que es van produir, vam condemnar qualsevol acció que pogués impedir l’exercici ple del dret a la llibertat d’expressió i al dret a decidir. I vam manifestar el nostre suport a totes les persones, entitats i institucions que treballen per garantir aquests drets. Sempre fent costat a la majoria del poble de Catalunya, des del màxim respecte a la pluralitat de la nostra massa social.

En la mateixa línia ahir vam expressar el nostre rebuig i la nostra condemna més enèrgica davant la gravetat dels fets que es van viure al país, amb l’ús abusiu i indiscriminat de la força per impedir l’exercici del dret al vot de milions de ciutadans.

En aquest context, al FC Barcelona vam decidir que havíem de prendre alguna mesura que fes visible la nostra indignació davant de tot el món. Hi havia moltes coses en joc, i vam tractar-ho amb els diferents estaments del Club: directiva, executius, tècnics i jugadors. Finalment, vaig decidir que jugaríem el partit, però d’una manera excepcional: a porta tancada.

Comprenc perfectament que molts dels nostres socis i aficionats preferissin l’opció de suspendre el partit. Per això us he de dir que aquesta va ser una de les decisions més difícils que he hagut de prendre com a president del Barça. Vam plantejar-nos molt seriosament l’opció d’ajornar el partit, però no vam aconseguir que la Lliga de Futbol Professional aprovés la nostra sol•licitud.

Arribats a aquest punt, vaig decidir que jugaríem a porta tancada perquè vam creure que la imatge d’un partit de futbol en un Camp Nou completament buit suposava un acte de responsabilitat i una manera de fer visible el nostre rebuig davant la situació excepcional i inadmissible que es va viure a Catalunya.

Avui sabem que la retransmissió del partit es va poder veure a 174 països de tot el món, amb milions de persones seguint l’excepcionalitat del partit i mitjans de referència internacionals explicant la singularitat del que es vivia al Camp Nou.

Des de la Junta Directiva lamentem les molèsties que aquesta decisió hagi pogut ocasionar als nostres socis, penyistes i aficionats, i agraïm la seva comprensió.

Avui la Junta Directiva ha acceptat la dimissió del vicepresident Carles Vilarrubí i del comissionat del Barça Innovation Hub, Jordi Monés. A tots dos els agraeixo la seva dedicació en tots aquests anys de servei al Club.

D’altra banda, la Junta Directiva ha decidit sumar-se a l’aturada de país impulsada per demà per la Taula per la Democràcia. El Club paralitzarà les seves activitats durant tota la jornada i cap dels equips professionals ni formatius entrenaran a la Ciutat Esportiva.

En aquest moment tan transcendental de la nostra història, el FC Barcelona es referma en el seu posicionament de compromís amb les llibertats i amb el poble de Catalunya. El que es va viure ahir al nostre país és inadmissible. Demanem respecte pels ciutadans de Catalunya i ens posem, una vegada més, al costat dels seus legítims representants. Els catalans ens hem guanyat el dret a ser escoltats. Com una de les entitats referents del país, fem una apel•lació a trobar solucions polítiques, des del respecte a la voluntat de la ciutadania.

En la nostra condició d’entitat amb vocació global, continuarem explicant al món la realitat que viu el nostre país i el nostre compromís amb la seva gent i les seves llibertats, un compromís al qual el Club ha estat fidel en el seus 118 anys d’història. Ho farem aprofitant la nostra presència en organismes esportius internacionals i en totes les oportunitats que se’ns presentin.

Per acabar, volem solidaritzar-nos amb tots els ciutadans anònims que ahir van defensar un bé tan valuós com la nostra democràcia. Des del Barça també volem fer costat a les 893 persones que van ser víctimes d’aquestes agressions, amb el desig que es recuperin ben aviat.

Visca el Barça i visca Catalunya!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut