El Barça mostra al món el seu posicionament d'aposta pel diàleg, el respecte i l'esport

El Barça mostra al món el seu posicionament d'aposta pel diàleg, el respecte i l'esport

Un gran tifo s’ha desplegat sota una intensa pluja a la zona del Lateral del Camp Nou en els prolegòmens del partit contra l’Olympiacos de la tercera jornada de la Lliga de Campions

Davant la situació que viu Catalunya, el FC Barcelona ha volgut mostrar el posicionament del Club i la seva aposta per trobar solucions amb un gran tifo a la zona del Lateral del Camp Nou en el que s’han pogut llegir les paraules ‘Diàleg, respecte i esport’, acompanyats d’un escut del FC Barcelona.

Aquest posicionament va ser difós pel president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu el passat 5 d’octubre en una declaració institucional sota el mateix nom, ‘Diàleg, respecte i esport’, en què es reclamava que s’obrís un procés de diàleg i negociació per trobar solucions polítiques a la situació que viu Catalunya, des del màxim respecte a la voluntat majoritària de la ciutadania catalana per decidir el seu futur.

El tifo, de 45x46 metres, s’ha desplegat durant els prolegòmens del partit entre el FC Barcelona-Olympiacos corresponent a la tercera jornada de la Lliga de Campions, tot i que en aquell moment queia una intensa pluja sota el Camp Nou que ha dificultat el desplegament de la pancarta.

El Club volía aprofitar la seva condició d’altaveu mediàtic per fer visible a tot el món el seu posicionament envers la situació que viu Catalunya, donat que el partit ha estat era retransmès per a un centenar de televisions internacionals.

Representació de la Comissió per a la Mediació a la Llotja

El FC Barcelona vol contribuir a trobar solucions al conflicte polític a través del diàleg, el respecte i l’esport, i per això es va adherir el passat 4 d’octubre a la Comissió Independent per a la Mediació, el Diàleg i la Conciliació, impulsada per l’il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Una àmplia representació d’aquesta comissió, ha assistit a la Llotja President Suñol per seguir en directe el Barça-Olympiacos d’aquest dimecres.

La representació ha estat encapçalada per l’Excma. Sra. Maria Eugènia Gay, degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, impulsor d’aquesta comissió; Joan Elías, Rector Magnífic de la Universitat de Barcelona; Carles McCragh, degà president del Consell de l’Advocacia Catalana i Eduard Sagarra, president de l’Associació per les Nacions Unides a Espanya.

Els presidents del FC Barcelona i Olympiacos signen el manifest ‘The Athens Principles’

Abans de l’inici del partit, la Fundació del FC Barcelona ha signat la seva adhesió al manifest ‘The Athens Principles on the Right to Participate in Sports’. El president Josep Maria Bartomeu i Evangelos Marinakis, president de l’Olympiacos FC, acompanyats de Nick Mitropoulos, Former Harvard Administrator & Political Consultant, i Stephen Ortega, Associate Professor and Director of the Graduate Program in History/Archives Management, Simmons College, han signat el manifest en un acte a la Llotja President Suñol al que també han assistit el vicepresident primer del Club i de la Fundació, Jordi Cardoner, i la directora general, Mària Vallès.

Aquesa manifest té com objectiu  fomentar una major participació de l'esport en àrees de conflictivitat o depressions econòmiques, així com fomentar l’accés a nens i nenes sense discriminació per la seva formació, els seus recursos o els serveis esportius, així com l'oportunitat de participar en tots els nivells de l'esport. D’altra banda, proposa declarar el Dia Internacional del Dret a Jugar per tal d’afirmar el dret a participar en l'esport com un dret universal i fonamental i promoure els principis establerts en aquesta Declaració. Així mateix, desenvolupar iniciatives per crear aliances amb investigadors i organitzacions no governamentals, el treball serà útil per implementar aquests principis.

D’altra banda, convidada pel Club i la Fundació FCB, també ha assistit al partit Anna Folch, presidenta de l’Unicef Catalunya, donat que el partit ha reunit a dos equips, FC Barcelona i Olimpiacos, que porten l’Unicef a les seves samarretes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut