El FC Barcelona es converteix en el Club esportiu amb més ingressos del món

El FC Barcelona es converteix en el Club esportiu amb més ingressos del món

El Club presenta un pressupost amb 897 milions d’euros d’ingressos i per primera vegada tanca un exercici superant la barrera dels 700 milions

El FC Barcelona ha explicat avui públicament els comptes que presentarà el proper 21 d’octubre a l’Assemblea General Ordinària per a l’aprovació dels socis compromissaris, un balanç econòmic i uns pressupostos excepcionals. D’una banda, el tresorer de la Junta Directiva, Enric Tombas, ha detallat el balanç de l’exercici 2016/17, que al 30 de juny passat es va tancar amb uns ingressos de 708 milions d’euros, i el director executiu del Club-CEO, Òscar Grau, ha desgranat el pressupost per a la temporada 2017/18, amb uns ingressos de 897 milions d’euros, que convertirà el Barça en el Club amb més ingressos en el món de l’esport. Sens dubte, una fita extraordinària en la història del l’Entitat, que se situa en la línia fixada al Pla Estratègic del Club per arribar als 1.000 milions d’euros l’any 2021.

El pressupost de 897 milions d’euros supera la xifra de 708 milions d’ingressos amb què s’ha tancat l’exercici 2016/17 i que es va fer públic el 17 de juliol, després de l’aprovació de la Junta Directiva. Els beneficis previstos per a l’exercici 2017/18 pugen a 21 milions després d’impostos, la qual cosa confirma la solidesa i la sostenibilitat econòmica del Club, que acumula set anys consecutius amb beneficis. De des del 2010, la suma total dels beneficis d’aquests exercicis és de 175 milions d’euros.

Aquest pressupost, que implica un salt substancial, en gran part, gràcies a ingressos extraordinaris, requereix continuar incrementant els ingressos recurrents, en la línia del creixement experimentat en aquest capítol des de l’any 2010. Aquest important increment en la facturació ha comportat la millora de la situació de tresoreria i de la capacitat inversora per reforçar l’estructura esportiva del Club.

Tancament de l’exercici 2016/17

Pel que fa al tancament de l’exercici corresponent a la temporada 2016/17, el Club ha assolit els ingressos més alts de la seva història, amb un increment de 13 milions d’euros envers la xifra pressupostada, fixada en 695 milions. És la primera vegada que el FC Barcelona supera la barrera dels 700 milions d’euros d’ingressos, i per quart any consecutiu aconsegueix superar el seu propi rècord històric. Aquests ingressos de 708 milions d’euros representen un increment del 2% envers el pressupost i d’un 4% més (29 milions d’euros) respecte als ingressos aconseguits la temporada 2015/16, en què van ser de 679 milions.

El benefici obtingut de 18,1 milions d’euros després d’impostos està lleugerament per sota de la xifra pressupostada, que era de 21 milions. Aquest desviament està provocat per l’increment en la liquidació de l’impost de societats. De fet, el benefici abans d’impostos ha estat de 31 milions, en la línia de la xifra pressupostada.

A efectes de la ràtio que estableixen els Estatuts, el deute del Club, amb una reducció de 24,5 milions d’euros, ha quedat fixat en 247 milions d’euros, i ja són 184 milions de deute net (sense extraordinaris) reduïts des de l’inici del mandat. Quant a la ràtio en relació amb l’EBITDA, és d’1,99, de manera que es manté de ple dins dels límits fixats pels Estatuts, que aquest any estava fixada al 2,25.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut