El Club mostra el seu vessant poliesportiu a la presentació dels seus esports amateurs

El Club mostra el seu vessant poliesportiu a la presentació dels seus esports amateurs

Més de 1.200 esportistes que configuren els equips de les nou seccions del Club s’han presentat en un acte al qual han assistit el vicepresident primer Jordi Cardoner i el directiu Oriol Tomàs

El Palau Blaugrana ha reunit aquest dilluns a la tarda els integrants dels diferents equips dels nou esports amateurs del FC Barcelona, en l’acte de presentació de la temporada 2017/18, que ha comptat amb la presència del vicepresident primer Jordi Cardoner i del directiu responsable d’aquestes seccions, Oriol Tomàs.

Més de 1.200 esportistes, tècnics, delegats i membres de les diferents comissions esportives, acompanyats pels seus familiars i amics, han omplert les grades del Palau Blaugrana en una presentació que s’ha convertit en una autèntica festa en què els equips amateurs han estat els grans protagonistes. Les nou disciplines amateurs que acull el FC Barcelona són l’atletisme, l’hoquei herba, el rugbi, el voleibol masculí, el patinatge, l’hoquei gel, el voleibol femení, el bàsquet en cadira de rodes i el bàsquet femení.

Una gran foto de tots els esportistes situats a la graderia del Palau, al costat del vicepresident Jordi Cardoner i del directiu Oriol Tomàs, ha servit per obrir aquest acte de presentació que ha seguit amb els parlaments dels directius blaugrana.

Tot seguit, els integrants de cada secció han anat desfilant sobre la pista del Palau Blaugrana per rebre el reconeixement del Club i de tots els assistents a l’acte, i posteriorment, tots els membres de cada secció s’han anat fent la foto oficial acompanyats dels directius del Club.

En els seus parlaments, Jordi Cardoner ha demanat un aplaudiment per donar les gràcies als pares i mares que donen suport als joves esportistes, acompanyant-los als entrenaments i als partits, i també ha agraït la tasca i dedicació dels esportistes, entrenadors, tècnics i delegats, perquè “aquestes seccions també són el FC Barcelona i estem molt orgullosos de vosaltres”. Per la seva part, Oriol Tomàs ha senyalat que “porteu l’escut del Barça amb orgull i amb el compromís de defensar els valors que inculca el Club. Aquest acte és la millor manera de celebrar el Dia Internacional de la Infància” 

Vocació poliesportiva del Club

Si el Barça és ‘més que un club’ és, entre moltes altres coses, per la vocació poliesportiva que ha mostrat des dels seus primers anys  i que ha esdevingut un segell particular que el distingeix de la resta d’entitats.

El 12 de desembre del 1912, només 13 anys després de la seva fundació, el FC Barcelona ja comptava amb l’atletisme i el tennis com a seccions esportives. Un any després es fundava el criquet blaugrana. La voluntat dels socis del Barça no només era practicar futbol, sinó qualsevol altra disciplina possible, sempre amb un enfoc estrictament amateur, per practicar activitat física.

La vocació poliesportiva del FC Barcelona ha perdurat i ha esdevingut un segell particular que el distingeix de la resta d’entitats. En l’actualitat, a banda del futbol i les quatre seccions professionals de bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala, el Club també integra les nou seccions amateurs presents a l’acte d’avui. Però al llarg de la seva història, el Club també ha tingut seccions de gimnàstica, lluita, judo, natació, patinatge artístic sobre ciment, futbol americà, ciclisme, beisbol i hoquei femení.

Lluny del focus mediàtic, les seccions amateurs són les que fan del Barça un club diferent d’altres de l’estat espanyol i de l’estranger. Tots els seus esportistes han contribuït amb el seu esforç titànic a engrandir la història del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut