Juventus FC – Juvenil A: Victòria per certificar la primera plaça (0-1)

Els blaugranes han superat al conjunt italià gràcies al gol de Riqui Puig i sumen 15 punts de 15 de possibles a la Youth League. A falta d’una jornada, els de García Pimienta s’asseguren la primera plaça del grup per quart cop en cinc anys

El Juvenil A del FC Barcelona continua intractable a Europa. Els joves de García Pimienta han superat la Juventus en la cinquena jornada de la fase de grups de la UEFA Youth League, i es classifiquen matemàticament com a primers de grup, amb 15 punts de 15 possibles. Els blaugranes, independentment del que passi a la darrera jornada, acabaran com a líders de grup per quarta vegada en les cinc edicions d’història de la competició (només a la campanya 2014/15 els culers van ser segons).

El conjunt de García Pimienta ha dominat la possessió i el control del joc durant la primera meitat, remenant la pilota de costat a costat per intentar incidir a la porteria de Loria. Tot i així, els italians han estat molt ordenats en defensa, impedint que els blaugranes tinguessin ocasions clares. Riqui Puig, als 20 minuts de joc, ho ha provat amb un xut des de la frontal, però el porter local ha aturat amb solvència. Amb Carles Pérez i Collado molt actius per banda dreta, els culers ho han seguit intentant, però sense acabar de concretar amb ocasions clares de gol.

El domini es transforma en gol

Al segon temps el domini blaugrana ha seguit vigent, però aquest cop sí amb ocasions clares. Només iniciar la segona part, un gran xut de Collado des de la frontal de l’àrea ha estat a punt d’avançar els culers, però Loria ha salvat a la Juventus amb una gran estirada. Tot seguit, arribaria el premi per als culers: Gran acció del FC Barcelona per banda dreta i assistència de Carles Pérez per Riqui Puig, que no falla en el mà a mà per anotar el 0-1 (minut 50).

Els locals han intentat reaccionar mitjançant una clara ocasió de Montaperto, que després d’un bon retall dins l’àrea, el seu xut ha marxat per damunt del travesser. Tot i així, el control ha seguit sent barcelonista i una doble ocasió per Collado i Kike ha estat a punt de suposar el segon. Les arribades visitants han seguit arribant, però el marcador ja no es tornaria a moure, en uns darrers minuts on Kameraj ha acabat expulsat per doble targeta groga, igual que Montaperto, per una dura entrada sobre Miranda. Finalment, victòria blaugrana per certificar la primera plaça i convertir-se en l’únic equip de la competició que aconsegueix 15 punts de 15 de possibles.