Ivan Rakitic, l’intocable de Valverde

Ivan Rakitic, l’intocable de Valverde

El croat és l’únic jugador que ha participat en tots els partits oficials de la temporada

Ivan Rakitic s’ha convertit en una peça imprescindible en l’esquema d’Ernesto Valverde. El croat ha participat en els 20 partits oficials que ha jugat el Barça, sumant Champions, Lliga, Copa del Rei i Supercopa d’Espanya. El migcampista blaugrana ha estat titular en 15 partits i ha sortit en cinc ocasions des de la banqueta a la segona meitat del partit.

En les darreres cinc temporades, només Andrés Iniesta la temporada 2013/14 amb el Tata Martino a la banqueta, havia participat en els primers 20 duels de l’equip. En aquella temporada Iniesta va arribar a disputar els primers 22 compromisos, registres que Rakitic igualaria en cas de participar a Mestalla i a la Copa contra el Múrcia.

Higuaín, Rashford o Hamsik, casos idèntics

Amb l’exigència del futbol actual, és molt poc habitual que un jugador participi en tants partits consecutius sense descansar un sol dia. De tots els equips de les cinc grans lligues, només 15 jugadors han participat en tots els partits que ha disputat el seu equip. Futbolistes com Higuaín (Juventus), Marcus Rashford (Manchester United) i Marek Hamsik (Nàpols), són altres noms intocables per als seus entrenadors en aquest inici de curs.

Rakitic ha estat des del primer dia un pilar en la idea de joc de Valverde, un futbolista per on passa tot el joc blaugrana i que aporta consistència defensiva. Tant és així, que des de l’arribada del tècnic a la banqueta només s’ha perdut el partit d’entrenament contra el Nàstic de Tarragona. En tots els partits de l’era Valverde, oficials i amistosos, el croat ha tingut minuts al mig del camp del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut