El FC Barcelona ret homenatge al rondo

El FC Barcelona ret homenatge al rondo

En el marc de la ‘Setmana de la Masia’, el Club fa un reconeixement a l’exercici que és el símbol del seu estil amb un vídeo en què participen els equips de futbol masculí i femení, des de l’Aleví al primer equip

El FC Barcelona és un referent al món pel seu estil de joc. Un estil que, en futbol, té en el rondo el seu símbol i, en la pilota, la seva força. Una manera de jugar que se segueix des del primer equip fins al darrer del futbol formatiu i que s’ha convertit en una manera única d’entendre el futbol i la vida. Una filosofia de joc en què la pilota és la gran protagonista i és la companya de viatge dels més de 300 nois i noies que formen part dels equips de futbol de la Masia. La pilota és el gran tresor que tots els  futbolistes blaugrana aprenen a estimar i a respectar des de petits. I el rondo, l’exercici que acompanya els jugadors de futbol durant tota la seva etapa formativa i que fa que l’estil de joc del Barça sigui un referent mundial. És per aquest motiu, perquè els jugadors gaudeixen jugant amb la pilota, que el FC Barcelona vol retre un reconeixement al rondo en el marc de la Setmana de la Masia, que inclou, entre altres actes, la presentació del futbol formatiu de demà a les 19.30 hores al Camp número 7 de la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Els jugadors del futbol formatiu, tant masculí com femení, i els futbolistes del Barça B, el Barça Femení i el primer equip s’han unit en la gravació d’un vídeo que vol ser un homenatge al fet diferencial de l’estil Barça. La possessió de la pilota és la força dels equips del FC Barcelona i fer-la rodar és l’homenatge més gran que poden fer al futbol. Tocs, tocs i més tocs en un gran rondo que comença a l’Aleví A i que finalitza al primer equip després de passar pels infantils, cadets, Juvenil-Cadet Femení, Barça B i Femení. Gaudir jugant. Gaudir tenint la pilota. Això és el que fan els jugadors del FC Barcelona i per aconseguir-ho tenen en el rondo tots els components que necessiten: velocitat en el joc combinatiu, aspectes cognitius del joc, amb i sense pilota, ocupació racional de l’espai, conceptes individuals i col·lectius i control de la càrrega física.

Des que es va inaugurar la Masia, l’any 1979, han estat més de 150 els jugadors formats al futbol formatiu que han debutat al primer equip. Alguns d’ells, com Carrasco, Amor, Sergi, Ferrer, Guardiola, Xavi, Puyol, Víctor Valdés, Iniesta, Messi, Pedro, Piqué, Sergio Busquets i Sergi Roberto, tenen, a més, el privilegi de formar part del selecte grup de jugadors formats al futbol formatiu que han disputat més de 150 partits oficials amb el primer equip. I tots tenen un punt en comú. S’han format amb un model de joc que ha fet al Barça un referent al món i amb un exercici, el rondo, que els ha acompanyat durant tota la seva etapa formativa.

El rondo ajuda a fer fàcil el difícil. Al rondo s’aprèn que la rapidesa no és a les cames, sinó a la pilota. Al rondo s’aprèn a jugar en distàncies molt curtes entre línies, a alternar les passades curtes amb les llargues i a tenir mobilitat constant per rebre la pilota en bones condicions. El rondo és possessió. El rondo és, per tant, l’origen del nostre estil de joc des de la dècada dels 70. Allò que ens fa ser una referència al món i del que el FC Barcelona se sent orgullós perquè és un model que ens fa diferents a la resta. El rondo és, per tant, un exercici que mereixia un homenatge com el que avui li fem dintre d’aquesta setmana de la Masia que comença demà.

Una setmana plena d’activitats

Una Setmana de la Masia que, com ja es va informar, començarà aquest dimarts, 14 de novembre, amb la I Jornada Carrera dual: Formació esportiva i acadèmica de l’esportista, que es farà a l’Auditori 1899 del Camp Nou i comptarà amb la presència de:

• Carles Folguera, director del programa Masia 360 FC Barcelona.
• José Maria Amorrortu, director esportiu de Lezama (Athletic).
• Chiara d’Angelo, psicòloga de l’AC Milan i Università Cattolica di Milano.
• Susana Regüela, responsable de la Unitat de Formació del CAR Sant Cugat.
• Pablo Borrás, coordinador del planter del Club Estudiantes Baloncesto.

La jornada, que s’emetrà en directe per Barça TV, se celebrarà a partir de les 12.00 hores, estarà moderada pel periodista Pere Escobar i pretén aprofundir en com els grans clubs i centres de formació donen suport als esportistes a l’hora de fer compatibles els estudis i l’esport.

La Setmana de la Masia viurà, com hem comentat a l’encapçalament d’aquesta nota, el segon acte el mateix dimarts, a partir de les 19.30 hores, amb la tradicional Presentació del Futbol Formatiu que es farà al Camp 7 de la Ciutat Esportiva i que comptarà amb la presència de 20 equips, els 16 que formen part del Futbol Formatiu Professional i amateur i els quatre del futbol formatiu femení. L’acte comptarà amb la presència del president Josep Maria Bartomeu i serà ofert en directe per Barça TV.

Per primer cop, presentació poliesportiva

Aquest any, per primera vegada a la història del Club, els 23 equips formatius dels esports professionals (bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala) també tindran la seva jornada de presentació. Serà el dijous 16 de novembre i es farà al pavelló de bàsquet de la Ciutat Esportiva a les 19.30 hores, també en directe per Barça TV i amb la presència del president Josep Maria Bartomeu.

La Setmana de la Masia es tancarà el divendres 17 de novembre amb una xerrada interna sobre el bon ús de les xarxes socials per als pares i mares dels prop de 700 esportistes que formen part del programa Masia 360. La conferència anirà a càrrec de Francesc Grau, professor de la UOC Business School en el Programa de Gestió d’Empreses en un entorn digital, i es farà a les 19.00 hores a l’Auditori 1899 del Camp Nou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut