Michael Robinson guanya el XII Premi Vázquez Montalbán de periodisme esportiu

Michael Robinson guanya el XII Premi Vázquez Montalbán de periodisme esportiu

El veredicte del jurat destaca la magnífica trajectòria professional de l’exfutbolista en l’àmbit de la comunicació esportiva

El jurat del Premi Vázquez Montalbán de Periodisme Esportiu ha decidit atorgar el guardó de la seva XII edició al comentarista esportiu i exfutbolista britànic Michael Robinson. El veredicte ha estat anunciat pel periodista Ramon Besa, vocal de la Junta Directiva del Col·legi de Periodistes de Catalunya i portaveu del jurat, durant el tradicional dinar de Nadal que el FC Barcelona ha organitzat avui amb els representants dels mitjans de comunicació.

Els membres del jurat han decidit atorgar el premi d’aquest any a Michael Robinson, per la seva magnífica trajectòria professional en l’àmbit de la comunicació esportiva. Un cop retirat del futbol professional després de dues temporades com a jugador de l’Osasuna, Robinson va iniciar la seva etapa de comentarista esportiu per diferents televisions i ràdios espanyoles, amb un estil propi i desenfadat que sempre l’ha caracteritzat en retransmissions de partits de futbol o en programes molt personals com Informe Robinson, en què s’exposen històries humanes vinculades a l’esport.

Lliurament del premi el proper dimecres

Aquesta és la dotzena edició del premi Vázquez Montalbán de Periodisme Esportiu, després de no ser convocat els dos darrers anys i recuperar-se aquest 2017. El lliurament del premi tindrà lloc el dimecres 20 de desembre a les 11 hores a l'Auditori 1899 del Camp Nou.

El jurat d’aquesta edició, que també ha estat encarregat de fixar les bases per a properes convocatòries del premi, de manera que es consolidi com un guardó de referència internacional en l’àmbit del periodisme esportiu, ha estat integrat per Borja de Riquer, Xavier Folch, Josep Maria Solé Sabaté, Jaume Pujol-Galcerán, Mònica Terribas, Ramon Besa, Joaquim Maria Puyal, Jordi Basté, Sergi Pàmies, i Santiago Segurola. També han format part del jurat, amb veu i sense vot, el vicepresident del FC Barcelona, Manel Arroyo, el CEO del Club, Òscar Grau, el periodista Xavier Bosch, i el portaveu del Club, Josep Vives, actuant com a secretari.

El Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán es lliura des de l’any 2004 en memòria i homenatge a Manuel Vázquez Montalbán, per distingir les trajectòries periodístiques en dues categories: periodisme cultural i polític i periodisme esportiu. Aquesta segona categoria l’atorguen el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el FC Barcelona, i té una dotació econòmica de 6.000 euros i una escultura commemorativa.

Palmarès del Premi Internacional Vázquez Montalbán de Periodisme Esportiu:

•2004 Patrick Mignon
•2005 Joaquim Maria Puyal
•2006 Juan Villoro
•2007 Simon Kuper
•2008 Candido Cannavò
•2009 Ramon Besa
•2010 Eduardo Galeano
•2011 Santiago Segurola
•2012 Nick Hornby
•2013 Sergi Pàmies
•2014 Eduardo Gonçalves de Andrade ‘Tostão’
•2017 Michael Robinson

Els anys 2015 i 2016 el premi no es va convocar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut