Reial Madrid – FC Barcelona: Un Clàssic per avançar les festes!

Reial Madrid – FC Barcelona: Un Clàssic per avançar les festes!

(13 hores, beIN LaLiga) Els blaugranes visiten el Bernabéu en l’últim partit de l’any amb l’objectiu de continuar invictes al capdamunt de la classificació i distanciar-se del conjunt blanc a 14 punts de diferència

No hi ha res millor per a un barcelonista que guanyar al Santiago Bernabéu. Un estadi propici per als blaugranes els últims anys, sobretot en Lliga, ja que hi han guanyat en sis de les últimes nou edicions. Una dada espectacular que el Barça vol continuar engrandint, fet que serviria per continuar com un coet a la Lliga. I és que la visita d’aquest dissabte del Barça a Madrid, en un horari poc habitual –13 hores–, pot servir per allunyar-se encara més dels blancs, quarts a la classificació, actualment 11 punts per sota, malgrat que en podrien ser 14 després del Clàssic en cas de victòria blaugrana, tot i que el Reial Madrid té un partit menys.

Messi, insaciable al Bernabéu

Els últims Clàssics a Madrid han deixat partits per a la posteritat i gairebé sempre amb el segell del millor jugador de tots els temps. Perquè el Bernabéu és l’estadi, després del Camp Nou, que més gols de Messi ha vist, amb un total de 14 entre totes les competicions. No és d’estranyar, doncs, que sigui el màxim golejador històric dels Clàssics, amb 24. Duels com els de la temporada passada amb el seu doblet, un dels gols marcat en l’última acció del matx que va servir per guanyar 2-3, el 3-4 del curs 2013/14 amb un hat-trick o els màgics 2-6 del 2009 i el 0-2 a les semis de Champions del 2011, amb dos doblets més, són algunes de les grans obres de Messi a Chamartín.  

Els de Valverde arriben al Clàssic en un estat de forma sensacional, líders indiscutibles de la Lliga, solidaris en el joc construint un gran bloc defensiu, efectius també de cara a porta amb un Messi insaciable pitxitxi de la competició amb 14 gols i el depredador Luis Suárez, que arriba en ratxa amb quatre gols en els últims quatre partits. I és que els culers encadenen 13 triomfs i tres empats a la Lliga i un total de 24 enfrontaments consecutius sense conèixer la derrota. O el que és el mateix: més de quatre mesos sense perdre. Uns resultats que han portat els de Valverde a liderar la Lliga, a classificar-se per als vuitens de la Champions com a primers i a ser també als vuitens de la Copa del Rei. Unes dades més que optimistes per afrontar el partit davant el Reial Madrid.

Un gran duel

Tot i això, un Clàssic sempre és un Clàssic i la rivalitat no entén de lògiques. Ernesto Valverde que ha explicat que l’equip blaugrana “vol ratificar el bon moment”, ha reconegut que “quan sembla que estàs dominant el Madrid és capaç de donar-te un cop al contracop”. El tècnic, que no pot comptar amb els lesionats Dembélé, Alcácer i Umtiti, tampoc ho farà amb Arda Turan, Rafinha i Deulofeu per decisió tècnica.

El Reial Madrid, per la seva banda, va ser l’últim rival que va aconseguir superar el Barça. Va ser a la Supercopa d’Espanya, títol que es van endur els blancs. Des d’aleshores, els blaugranes han estat invencibles. Tot i que el conjunt blanc es troba a molta distància dels blaugranes, el cert és que els de Zidane tenen l’oportunitat de retallar punts als de Valverde, i ho intentaran davant la seva afició, que recentment ha celebrat el títol de Mundial de Clubs aconseguit aquest desembre a Abu Dhabi. Els blancs han recuperat els lesionats Bale i Asensio, que ja van jugar al Mundial de Clubs. El tècnic madridista ha avisat: “El que va passar a la Supercopa ja ha passat i ara és una altra situació. El Barça està molt fort”. A les 13 hores rodarà la pilota al Santiago Bernabéu per tancar l’any amb un Clàssic que segur que serà apassionant i en què els blaugranes esperen avançar les festes de nadal amb un triomf. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut