Ademar Lleó- Barça Lassa: Campions de la Copa Asobal (22-28)

Els de Xavi Pascual controlen el tempo del partit a la perfecció per imposar-se a l’Ademar de Lleó i aixequen la setena Copa Asobal consecutiva

El Barça Lassa d’handbol s’ha proclamat campió de la Copa Asobal després d’imposar-se a l’Ademar de Lleó per 22-28 a la final. Els lleonesos, que arribaven a la final com a amfitrions del torneig, no han tingut cap opció davant un conjunt barcelonista molt seriós que no ha anat per darrera al marcador en cap moment.

Els de Xavi Pascual han tingut un inici poc afortunat de cara gol. Si bé en defensa no han tingut problemes, en els vuit primers minuts de joc costaria fer gols i el marcador reflectia un 0-2 per als barcelonistes. Mentre els amfitrions es topaven amb un Pérez de Vargas segur a la porteria,  els culers han estrellat els seus llançaments contra els pals durant els primers minuts. Tot i això, la bona defensa barcelonista ha mantingut al rival amb només un gol a favor durant gairebé la meitat de la primera part.

Al contrari del que va passar a la semifinal entre Barça i Guadalajara, el marcador a aquest primer període ha estat molt més reduït. El porter culer aturava totes les pilotes que els lleonesos li llençaven i, a la part atacant dels barcelonistes, jugadors com Aleix, Dika Mem o N’Guessan començaven a entonar-se de cara al gol. A partir de l’equador d’aquests trenta primers minuts, els dos equips s’han deixat anar i això s’ha fet patent al marcador. Al descans, 11-15.

A la sortida de vestidors, els culers han obert una escletxa de fins a set gols que l’Ademar Lleó ha reduït a quatre un cop avançada la segona meitat. La gran actuació del porter de l’equip amfitrió, esperonat per la seva afició, ha provocat que els lleonesos s’hagin acostat al marcador a falta de pocs minuts per al final. Els blaugranes, però, han aconseguit mantenir-se per davant durant tot el partit gràcies a l’encert de jugadors com N’Guessan, Dika Mem o Rivera i a les grans aturades de Pérez de Vargas.  El porter culer ha estat escollit millor porter de la copa, mentre que Rivera i Entrerríos també han estat premiats, en aquest cas com a millor golejador i jugador de la competició, respectivament.

Finalment, el Barça Lassa s’ha alçat amb la seva setena Copa Asobal consecutiva després de superar l’Ademar en un partit que ha merescut guanyar en tot moment.