La setena Copa Asobal consecutiva

La setena Copa Asobal consecutiva

Amb la victòria contra l’Ademar de Lleó a la seva pista, el Barça Lassa confirma la seva condició de dominador de la competició, que ja s’ha adjudicat en un total de 13 ocasions

El Barça Lassa dirà adéu al 2017 de la millor manera possible: celebrant un nou títol i sumant així el tercer trofeu de la temporada després d’haver conquerit la Superglobe i la Supercopa Asobal. El conjunt de Xavi Pascual s’ha imposat aquest diumenge a l’Ademar de Lleó a la seva pista (22-28) en la final de la 28a edició de la Copa Asobal. D’aquesta manera, el conjunt blaugrana s’ha adjudicat la competició per setena vegada consecutiva, des que el curs 2011/12 va començar el domini. A més, en les últimes quatre temporades ho ha fet a la mateixa pista, al Palacio de los Deportes de León.

De les 28 edicions celebrades fins al moment, el FC Barcelona ha estat campió en 13 ocasions, una xifra que el destaca com el dominador absolut de la competició. Per darrere seu s’hi troben el BM Ciudad Real, amb sis títols, i el CB Cantabria, amb quatre. El rival d’aquesta última final, l’Ademar de Lleó, suma dos títols en la seva història.

Els màxims guardonats

En l’actual plantilla hi ha diversos jugadors que s’han convertit en autèntics col·leccionistes de títols, també a la Copa Asobal. Víctor Tomàs i Aitor Ariños, amb vuit, són els jugadors que més vegades l’han guanyat com a blaugranes, amb vuit –igual que el tècnic Xavi Pascual. Tot i així, Viran Morros és qui més vegades ha guanyat la Copa, ja que als set títols com a culer cal sumar els dos que va guanyar amb el Ciudad Real prèviament. Per darrere de tots ells destaquen els set títols de Raúl Entrerríos i Cedric Sorhaindo, segon i tercer capità de l’equip, respectivament.

Després d’aquest nou títol, el Barça Lassa abaixa el teló fins l’any vinent. L’equip marxa de vacances –una aturada “molt necessària”, com ha insistit Xavi Pascual en les últimes setmanes-, i la competició de clubs no tornarà fins al febrer. Durant aquest temps, la gran majoria de jugadors blaugrana es concentraran amb les respectives seleccions, i molts d’ells disputaran l’Europeu de Croàcia durant el mes de gener.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut