Cinc blaugranes fan història amb l’Or europeu

Pérez de Vargas –baixa per lesió a la final-, Entrerríos, Ariño, Valero Rivera i Viran Morros s’han proclamat campions d’Europa amb la selecció espanyola en imposar-se a Suècia (29-23), mentre que Sorhaindo i Dika Mem han sumat el bronze amb França

La medalla d’or de l’Europeu d’handbol s’ha tenyit de blaugrana amb la victòria de la selecció espanyola, amb Gonzalo Pérez de Vargas, Raúl Entrerríos, Aitor Ariño, Valero Rivera i Viran Morros sobre la pista. El conjunt de Jordi Ribera s’ha endut l’or gràcies a una imponent victòria en la final contra Suècia per 29-23. Excepte el porter de Toledo, baixa per lesió des de la semifinal, els jugadors del Barça Lassa han estat peça clau per fer història. I és que després de perdre quatre finals al llarg de la seva història, la selecció espanyola s’ha adjudicat per primera vegada l’Or.

La victòria s’ha cuinat a la segona part, després d’un primer temps en què Espanya ha anat a remolc del rival en tot moment. L’equip de Jordi Ribera es trobava amb dificultats en atac i no aconseguia frenar els atacs suecs (12-14 al descans). Però tot ha canviat en la represa. Sterbik, exblaugrana i substitut de Gonzalo a la porteria, ha baixat la persiana a la porteria, i l’atac ha trobat opcions. Ràpidament s’ha capgirat el marcador amb un parcial de 4-0 (16-14), i Espanya ja no ha deixat de dur la iniciativa. Les diferència creixien gràcies a la defensa 5-1, i la banqueta espanyola ha començat a celebrar l’Or quan el partit arribava al seu final.

L’aportació blaugrana ha estat clau. A la feina defensiva de Viran Morros s’hi ha sumat els gols de Raúl Entrerríos (4), Aitor Ariño (4) i Valero Rivera (1). Tots ells, a més de Gonzalo Pérez de Vargas, tornaran a Barcelona amb l’Or penjant del coll. La millor manera de reprendre la competició de clubs la propera setmana.

França es penja el Bronze

Abans de la gran final, l’Arena de Zagreb ha viscut el partit pel tercer i quart lloc entre França i Dinamarca, també amb presència blaugrana. Dika Mem ha quedat fora de la llista per a l’últim partit, però Cedric Sorhaindo, capità bleu, ha contribuït a la victòria francesa (32-29) amb cinc gols. D’aquesta manera, Sorhaindo, Dika Mem i també N’Guessan, que va tornar a Barcelona abans d’hora per lesió, s’han adjudicat una nova medalla, el bronze europeu.