Espanya supera França i jugarà la final de l’Europeu

El combinat de Jordi Ribera, amb Entrerríos –nomenat MVP del partit-, Valero Rivera, Viran Morros i Aitor Ariño, ha guanyat en semifinals (23-27) el conjunt Bleu de Sorhaindo i Dika Mem

Quatre jugadors del Barça Lassa lluitaran aquest diumenge per guanyar l’Europeu d’handbol que s’està disputant a Croàcia. Després d’una semifinal de color blaugrana, la selecció espanyola ha superat a la francesa i ha aconseguit el bitllet per a la final del diumenge. L’equip dirigit per Jordi Ribera s’ha imposat per 23-27 amb Raúl Entrerríos, Valero Rivera, Viran Morros i Aitor Ariño a la pista, mentre que Gonzalo Pérez de Vargas ho ha vist des de la grada per lesió. Al bàndol francès, Sorhaindo i Dika Mem han caigut i lluitaran pel bronze.

El partit ha començat molt igualat però amb Espanya sempre per davant. A partir del 8-8, el combinat de Jordi Ribera ha imposat un parcial de 0-4 per obrir escletxa davant de l’actual campionat del món. Al descans el marcador era molt favorable als Hispanos (9-15), i la segona part ha començat amb la mateixa tendència. Espanya ha arribat a tenir un màxim avantatge de nou gols (14-23), però un parcial de 6-0 favorable a França ha tornat a ajustar el marcador (20-23).

En els minuts finals, l’encert dels porters ha mantingut les diferències a l’electrònic, que ja no han variat en excés fins a la botzina final. Amb el bitllet per a la final a la butxaca, el capità del combinat espanyol, Raúl Entrerríos, ha rebut l’MVP. L’asturià ha marcat sis gols, els mateixos que Sorhaindo a l’altra cantó de la pista. Valero Rivera, Aitor Ariño i Dika Mem han marcat un gol cadascú.

La final es disputarà aquest diumenge contra el guanyador de l’altra semifinal, que enfronta Dinamarca i Suècia. Cinc blaugranes buscaran un or molt competit.