El robot del Joan no té preu

El robot del Joan no té preu

Masia 360 obsequia els seus conferenciants amb un robot del Barça fet amb material reciclat pel Joan Hidalgo, un noi de la Fundació Itinerarium que pateix la malaltia Atàxia Telangiectasia

José Mari Amorrortu (Athletic), Chiara d’Angelo (Milan), Susana Regüela (CAR Sant Cugat) i Pablo Borrás (Estudiantes), els quatre ponents que, juntament amb Carles Folguera, director del programa Masia 360, van participar en la I Jornada Carrera dual: Formació esportiva i acadèmica de l’esportista, van marxar de l’Auditori 1899 del Camp Nou amb un regal molt especial: un robot del Barça fet amb material reciclat. Un regal simbòlic però que no té preu. L’obsequi els va agradar molt per la seva originalitat, però encara els va captivar més quan van saber que el regal oficial de Masia 360 el fa a mà en Joan Hidalgo, un noi de 16 anys de la Fundació Itinerarium que pateix atàxia telangièctasi, una malaltia degenerativa que suposa una pèrdua progressiva de coordinació de les extremitats, cap, ulls i un augment del risc d’infeccions. De casos com el seu només se n’han detectat 35 a Espanya.

Però el Joan, lluny de mirar enrere, mostra tot el seu talent fent robots amb material reciclat. Tot allò que la gent llença, ell i el seu pare, que l’ajuda, ho aprofiten per fer néixer preciosos robots. El projecte serveix per conscienciar sobre la importància de respectar el medi ambient per fer un món millor. “Nosaltres, com a Masia 360, creiem que és un regal molt emotiu perquè reuneix en un robot i en la figura d’en Joan tots els valors que prediquem des del FC Barcelona, i les persones que el reben així ho valoren”, comenta Carles Folguera.

En Joan és un lluitador incansable, com va confessar el 28 de novembre a un altre lluitador com Isidre Esteve quan, acompanyat per Carles Folguera, li va fer entrega del seu robot de record després de la conferència que va donar el pilot als pares i mares dels esportistes de Masia 360 en l’acte de presentació del projecte Masia Solidària. Però també ha passat moments molt difícils, per la incomprensió. “En Joan se sentia una mica sol. Ara se sent realitzat, fa coses úniques diferents d’altres nens. Al poble se sent reconegut, li diuen el Joan Robots. Gràcies al futbol inclusiu amb el Barça i als robots se sent molt feliç”, reconeix el seu pare.

Jugador del Barça en futbol inclusiu

En Joan també és jugador del Barça. És un assidu als partits i entrenaments de futbol inclusiu que juguen els equips del futbol formatiu amb la Fundació Itinerarium. El 8 i el 9 de desembre va anar a Madrid amb el Benjamí B per disputar el Festival del Futbol Inclusiu, apadrinat per l’exseleccionador Vicente del Bosque. El Barça es va enfrontar al Rayo Vallecano, el Logronyès i el Reial Madrid.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut