Valors que fan gran l'esport

Valors que fan gran l'esport

La Confederació Mundial de Penyes organitza un seguit de formacions per a tots aquells professionals que treballen amb nens i nenes en les entitats esportives infantils adherides a l'Agrupació de Penyes i Clubs del FC Barcelona

És fonamental que tots aquells adults que treballen al costat dels més petits comptin amb les eines necessàries per influir d'una manera positiva en el seu desenvolupament educatiu i emocional. Precisament en aquest sentit treballa la Confederació Mundial de Penyes, organització que ha començat a oferir jornades de formació, sensibilització i capacitació a tots els professionals que exerceixen en l'entorn de l'esport infantil a través de l'Agrupació de Clubs i Penyes del Barça, un organisme que aglutina 18 entitats penyístiques de la ciutat de Barcelona i rodalies i que compta amb un total de 250 equips amb més de 3.500 joves jugadors.

Un pas més en el compromís formatiu

L'objectiu de la Confederació és que tots els agents prenguin consciència sobre la responsabilitat que comporta influir en el dia a dia dels esportistes més petits i rebin formació complementària que eviti possibles situacions de risc en l'entorn de l'esport. "No es tracta de formacions en l'àmbit tècnic o tàctic, sinó de sessions d'utilitat per facilitar la gestió d'equips i per prevenir possibles conflictes relacionats amb temes de tal sensibilitat com l'assetjament, el lideratge o la imatge i transmetre els valors que atresora el FC Barcelona ", assegura Pau Vilanova, directiu del FC Barcelona i impulsor d'aquesta iniciativa.

A més, amb aquest gest la Confederació i l'Agrupació fan un pas més en el seu compromís formatiu amb l'esport de base que, fins ara, se centrava en l'impuls de jornades esportives per a la capacitació dels jugadors, a través de clínics, i en la transmissió de xerrades amb informació d'utilitat per a pares. "El propòsit del projecte és capitalitzar tots aquells recursos que ens proporciona el fet de formar part d'un Club com el Barça per nodrir al màxim l'entorn de l'Agrupació amb les millors prestacions", continua Pau Vilanova.

Suport dels valors blaugranes

Fins al moment l'acollida de la iniciativa ha estat molt positiva. La primera d'aquestes formacions de formadors, centrada a l'entorn del "Compliance Officer" i altres aspectes jurídics, va aconseguir congregar més de 100 persones el passat 19 de desembre a l'Auditori 1899. La sessió va comptar amb la intervenció central de Sabine Paquer, Compliance Officer del FC Barcelona, ​​que va proporcionar als assistents eines i consells a nivell comercial i legal en l'entorn de la pràctica esportiva amb nens. També van participar Ramon Arno, advocat i expert en Dret de la Societat intel·lectual i Societat de la Informació i Ferran Resina, inspector dels Mossos d'Esquadra expert en l'àrea tècnica de proximitat i seguretat ciutadana.

La segona formació, amb la prevenció de l'assetjament sexual en l'entorn de l'esport com a tema central, es va desenvolupar en dues jornades, els dies 15 i 22 de gener, a l'Auditori de la Masia a la Ciutat Esportiva de la mà de Montse Martin i Albert Juncà, coordinadors del departament de Ciències de l'Activitat Física de la Universitat de Vic.

La resta del programa es desplegarà des de febrer a juny a les penyes que configuren l'Agrupació, i s'espera tractar temàtiques tan rellevants en el desenvolupament dels més petits com la importància de la nutrició en l'entorn esportiu, la prevenció i lluita contra l'assetjament infantil, l'impuls de diferents metodologies d'entrenament, la potenciació de les habilitats comunicatives o el pes del coaching i el bon lideratge.

Amb tot, aquest projecte permet a la Confederació Mundial de Penyes apropar a tots aquells professionals vinculats als nens i nenes de l'Agrupació de Clubs i Penyes als valors del Barça, proporcionant un entorn més professionalitzat, segur i saludable per als més petits.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut