La història de Lauro Mosquera, l’altre colombià que va jugar al Barça

La història de Lauro Mosquera, l’altre colombià que va jugar al Barça

Mosquera va arribar a disputar la Copa Amèrica del 1957 tot i que amb el conjunt blaugrana només va participar en un partit amistós

Yerry Mina, flamant fitxatge del Barça 2017/18, es convertirà en el primer jugador colombià en disputar un partit oficial amb el FC Barcelona. Però a la història del Club ja figura un futbolista nascut a Colòmbia que va vestir la samarreta blaugrana però que mai va arribar a participar en un compromís oficial: Lauro Gonzalo Mosquera.

Poca informació hi ha d’un davanter que va militar al Deportivo Independiente de Medellín i que va participar a la Copa Amèrica del 1957 abans d’estar a prova al Barça set anys més tard. Va ser el 24 de juny del 1964, a la Nova Creu Alta de Sabadell, quan Lauro Mosquera va jugar amb el conjunt blaugrana per primera i última vegada. El tècnic culer d’aquella època era César Rodríguez, qui va ser el màxim golejador de la història del Club fins a l’eclosió de Lionel Messi, mentre que els companys d’equip i el colombià va compartir minuts amb el porter Pesudo o el llegendari Eladio.

Aquell va ser el seu únic partit amb el Barça, cosa que indica que Mosquera no devia superar la prova. El resultat tampoc ajudaria: 4-2 per al Sabadell.

Un ‘Mina’ ja va jugar al Barça

Yerry Mina tampoc serà el primer Mina que jugui al Barça. Santiago Mina Vallespín, un defensa aragonès nascut l’11 de març del 1958, va passar per les categories inferiors del FC Barcelona i també va militar durant dues temporades al Barça Atlètic (1976-78), abans de jugar a l’Algeciras, el Sabadell, el Celta i el Lorca. Amb el primer equip va jugar un únic partit amistós. Curiosament és el pare de l’actual futbolista del València, Santi Mina.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut