Insígnies d’or i brillants per 75 anys de fidelitat blaugrana

Insígnies d’or i brillants per 75 anys de fidelitat blaugrana

El president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident primer, Jordi Cardoner, lliuren els guardons a 23 socis que es van vincular al Club l’any 1943

El FC Barcelona ha celebrat aquest dijous 22 de febrer l’acte d’entrega de les insígnies d’or i brillants del Club a un grup de socis que aquest any compleixen 75 anys de fidelitat al Barça. El president Josep Maria Bartomeu, acompanyat del vicepresident primer Jordi Cardoner, ha lliurat les insígnies als 23 socis que han estat presents a aquest acte celebrat a la Llotja President Suñol del Camp Nou.

Aquest ha estat el segon acte de lliurament d’insígnies a socis que es van vincular al Club l’any 1943 i ha tornat a ser un esdeveniment ple d’emoció on els socis, acompanyats pels seus familiars, han rebut un reconeixement als 75 anys de vida barcelonista. Entre els socis que han rebut la seva insígnia d'or i brillants cal destacar la presència del fotògraf i publicista Leopoldo Pomés, creu de Sant Jordi i un dels directors de l'acte inaugural dels Mundials de Futbol de 1982 al Camp Nou, i l'escriptor i periodista Jordi Maluquer, membre fundador del diari Avui, que va dirigir de 1977 al 1982, entre altres càrrecs.

Els socis guardonats van incorporar-se al Club pocs anys després del final de la Guerra Civil, en uns moments molt durs per al nostre país i pel FC Barcelona. Després dels foscos anys del conflicte bèl·lic, a l’any 1943 ja es constatava un increment en el nombre de socis del Club, en una societat, on el futbol tornava a recuperar el seu lloc de privilegi dins la preferència dels ciutadans.

Els socis que han rebut la seva insígnia d’or i brillats van fer-se membres del Barça de molt joves i han mantingut la seva vinculació  barcelonista durant 75 anys. Tota una vida de sentiment i amor al Club, i tot un model per a les generacions de socis que han vingut després. 

Josep Maria Bartomeu s’ha referit en el seu parlament als difícils moments que es vivien l’any 1943, quan els socis homenatjats es van treure el seu carnet del Barça: “Aquella era una època molt difícil. Un cop acabada la Guerra Civil, el FC Barcelona era controlat i vigilat pel seu tarannà democràtic. Vau ser uns valents per fer-vos socis, i per tirar endavant i donar suport al nostre Club. Arribar als 75 anys de soci no és fàcil, aquesta fidelitat us converteix en memòria del Barça i estem molt orgullosos de vosaltres”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut