Eibar - FC Barcelona: Efectius a Ipurua (0-2)

Eibar - FC Barcelona: Efectius a Ipurua (0-2)

Un gol de Suárez i un altre de Jordi Alba permeten als blaugranes sumar tres punts vitals a la Lliga abans d'afrontar els vuitens de Champions contra el Chelsea

No hi ha qui pugui batre aquest Barça a la Lliga. Ni un partit que precedia l'eliminatòria de vuitens de final de la Lliga de Campions ha despistat un Barça que ha sortit victoriós, de nou, d'Ipurua davant l'Eibar. Luis Suárez i Jordi Alba han estat els autors dels dos gols que han permès als culers sumar la 19a victòria del campionat de Lliga i que ha servit per igualar l'espectacular ratxa de 31 jornades consecutives de Lliga sense perdre, que va aconseguir el Barça de Guardiola la temporada 2010/11.

I això que el partit exigiria el màxim davant un rival en plena forma i que arribava al duel amb 8 victòries de les últimes 12 jornades i que tenia fins a la visita del Barça una sola derrota al caseller des de la jornada 12. Però al Barça li van especialment bé les visites a Ipurua, ja que compta tots els seus partits en aquest estadi per victòries (0-2, 0-4, 0-4 i 0-2). Amb 12 gols a favor i cap en contra, Ipurua és talismà per al Barça.

El guió del partit ha estat el que s'esperava. Amb una pressió i una intensitat altíssimes sortiria l'Eibar a Ipurua, on es fa fort amb aquest esquema aprofitant les seves dimensions reduïdes i davant la pressió d'un públic a prop de l'espectacle. No donen res per perdut els de Mendilibar i lluiten cada pilota fins al final, una de les claus del fet de ser un dels equips més en forma del campionat.

Seria un bon assaig de cara al que espera el Barça a Stamford Bridge dimarts que ve. Estadi petit, rival intens i el públic molt a sobre. Fins i tot el clima s'assemblava al britànic, amb la pluja. Ho sabia Valverde i, així, ha tret un onze sense reservar-se absolutament res. Elèctric i veloç ha estat l'inici en què l'Eibar avisaria als 50 segons de partit, i en què el Barça replicaria amb Jordi Alba dos minuts després.

Suárez avança el Barça

Davant d'una pressió molt alta de l'Eibar, el Barça s'hauria d'adaptar al context que proposaven els de Valverde. I ho resolia bé, a través de Ter Stegen buscant el recurs de la pilota en llarg per superar les línies de pressió. Ha estat llavors quan el Barça ha sacsejat el partit amb un Suárez determinant en el paper de lluitador, que ha oxigenat el joc rebent d'esquena per descarregar el joc per les bandes. Així han fet mal els culers en una acció rapidíssima amb molta intel·ligència.

Suárez ha descarregat rebent de Rakitic, ha buscat l'espai a l'esquena de la defensa i la pilota ha arribat a Messi, que s'ha inventat una passada màgica per destrossar la defensa armera i ha habilitat Suárez sol davant de Dmitrovic, superat amb classe per l’uruguaià. Amb la diana s'ha tret el Barça de sobre la pressió asfixiant d'un Eibar que, tot i rebre el gol, no s'amagaria i que ha replicat de seguida mitjançant Orellana amb un xut al travesser abans del descans.

A la represa, el matx continuaria amb el mateix guió, amb un Eibar intens pressionant a dalt i un Barça que no s'ha deixat sorprendre enrere amb molta serietat i esperant el millor moment per buscar la porteria de Dmitrovic. Messi, entre línies, estava sent molt perillós, i només li ha faltat rematar la seva actuació amb gol, privat pel pal, el dissetè del curs, i de Dmitrovic. El partit ja no tindria gaire més història després de l'expulsió d'Orellana per doble groga. No perillaria el 0-1, i sobre la botzina remataria el duel el Barça amb un gol de Jordi Alba. Un triomf important després de dos empats seguits en Lliga que permet pensar ja en Stamford Bridge amb bones sensacions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut