Reial Madrid - Barça Lassa: Campions de Copa! (90-92)

Els homes de Pesic tanquen una Copa del Rei espectacular derrotant al conjunt blanc a la final, en un Clàssic que s'ha acabat decidint al darrer sospir, amb els culers enduent-se la 24a Copa de la seva història i amb Heurtel escollit MVP del torneig

El Barça Lassa és el nou campió de la Copa del Rei! Els culers han superat al Reial Madrid (90-92) en un apassionant Clàssic que s'ha acabat decidint al darrer segon i tornen a guanyar un títol que es resistia des del 2013. Els blaugrana han estat superiors gran part del matx, però una gran reacció blanca als darrers minuts han permès als de Laso arribar amb vida fins a l'últim sospir. Finalment victòria del Barça que ha sabut patir i tanca així un campionat d'ensomni amb Heurtel anomenat MVP del torneig.

El Barça Lassa ha entrat a la final igual que a la resta de partits de Copa: amb una gran intensitat sobrs la pista. Els blancs tampoc s'han arronsat, i al primer quart ha predominat una màxima igualtat entre tots dos equips, amb els tirs lliures de Doncic sostenint al Madrid i amb Tomic molt endollat a la pintura. Un bon final de quart dels de Laso ha acabat donant cert avantatge al Madrid, que ha acabat els primers 10 minuts amb un 21-15 al marcador.

Un bon parcial de 0-7 blaugrana, amb un gran triple d'Oriola, ha tornat a ajustar el resultat (21-20). A poc a poc, els de Pesic han començat a endollar-se sota la batuta d'Heurtel i amb Tomic molt encertat de cara a cistella (12 punts a la primera part). Un gran triple de Pau Ribas ha distanciat mínimament al Barça (29-35), i el mateix amb un altre triple d'Oriola per retornar el +6 al marcador just abans del descans (34-40).

Piconadora blaugrana

Sensacional inici de tercer quart blaugrana. Un parcial de 0-11, amb dos triples de Ribas i Hanga i un 2+1 Oriola, han situat el +16 al marcador (35-51). El Reial Madrid ha intentat reaccionar amb un triple de Rudy, ràpidament contrarestat per un triple de Sanders. Una bona cistella d'un molt endollat en atac Pau Ribas, ha donat la màxima avantatge als de Pesic amb un +18 al marcador. Amb el Barça molt segur en defensa i un atac demolidor, els barcelonistes han marxat al darrer quart amb una bona renda al marcador (52-67).

Tensió fins al final

El Reial Madrid, obligat a avançar línies de pressió, ha reaccionat amb dos bons triples de Carroll, replicat per un dificilíssim de Hanga. Tot i així, els de Pablo Laso no han afluixat i han seguit apretant, retallant distàncies fins a situar-se a només cinc punts (80-85) a falta de poc més d’un minut. Els culers, però, han sapigut aguantar i no s’han arronsat a la pista, fent-se forts en defensa i sentenciant en atac.

Dos triples de Thompkins han tornat a reactivar als blancs, que s’han situat a només dos punts. A més, després de dos tirs lliures fallats per Oriola a falta d’11 segons, el Madrid l’ha tingut en la darrera jugada del partit, però sense encert. Finalment 90-92 per als de Pesic que aconsegueixen la 24a Copa del Rei de la història blaugrana en una final espectacular.