Premi Edelmira Calvetó per a les pioneres del periodisme esportiu al mitjà televisiu

Premi Edelmira Calvetó per a les pioneres del periodisme esportiu al mitjà televisiu

Olga Viza, Mercedes Milà, Isabel Bosch, Imma Pedemonte i Mari Carmen Izquierdo representen el col·lectiu de dones que van aportar una nova perspectiva a la informació esportiva

En el marc de la jornada És futbol, i és femení el Grup Edelmira Calvetó, grup de treball que va crear la Junta Directiva el 2011 amb l’objectiu d'impulsar el protagonisme de la dona dins del Club i de l’esport, ha atorgat el premi que porta el nom de la primera sòcia de l'Entitat, que distingeix aquelles persones i col·lectius que han treballat per la igualtat i el reconeixement de la dona.

En aquesta edició 2018, el premi Edelmira Calvetó s’ha atorgat a les comunicadores pioneres en el periodisme esportiu al mitjà televisiu, representades per Mari Carmen Izquierdo, Olga Viza, Isabel Bosch, Imma Pedemonte i Mercedes Milà, que no ha pogut assistir a l’acte per motius professionals.

En nom de tot el col·lectiu de periodistes que van obrir l’accés de la dona a la comunicació televisiva, Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes, ha estat l’encarregada de rebre el premi de mans del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i de Maria Teixidor, vicesecretària de la Junta Directiva i presidenta del Grup Edelmira Calvetó, que ha presentat les periodistes premiades i ha explicat els motius que les han fet mereixedores del premi i que queden reflectides a l’acta del jurat.

Arguments per a l’atorgament del premi

Segons ha exposat Maria Teixidor, “el jurat ha valorat la magnífica trajectòria professional d’aquest grup de periodistes que, en el seu moment, va fixar un nou horitzó professional per a totes les dones en un entorn profundament masculinitzat. El seu coratge, el seu talent i la seva tenacitat no només van marcar el camí per a la incorporació de la dona en l’àmbit del periodisme esportiu al mitjà televisiu, sinó que van contribuir decisivament a donar una nova perspectiva del món de l’esport fins aleshores absolutament desconeguda”.  

Maria Teixidor ha repassat l'activitat professional de les periodistes premiades, i ha recordat que Mari Carmen Izquierdo va ser la primera dona que va fer periodisme esportiu a la televisió a Espanya, en els primers anys d'Estudio Estadio, que Mercedes Milà parlava de motociclisme en aquell esplèndid programa que es deia Polideportivo, que durant molt de temps es va seguir Olga Viza al programa Estadio-2 i que sempre es recordarà per haver estat la presentadora de la inauguració dels Jocs del 92 juntament amb Matias Prats.

A Catalunya, aquest paper de pioneres en la informació esportiva a la televisió el van compartir Isabel Bosch i Imma Pedemonte, presents al Telenotícies o en programes com Gol a Gol i Tot Esport. A més, van participar en les retransmissions de diferents Jocs Olímpics i altres esdeveniments esportius. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut