Barça Lassa - Pick Szeged: Triomf treballat per ser segons (28-27)

Amb la victòria davant els hongaresos, els culers sumen dos punts i igualen el Nantes a la classificació, cosa que, gràcies al goal-average favorable, permet als blaugranes acabar segons de grup

Gran victòria del Barça Lassa davant el Pick Szeged al Palau Blaugrana (28-27). Així, lequip barcelonista, amb aquest triomf, aconsegueix finalitzar segon la fase de grups de la Lliga de Campions. Després de l’empat del Nantes a la pista del Rhein-Neckar Löwen (30-30) els culers necessitaven els dos punts per igualar els francesos a la classificació, amb 20 punts. I així ha estat. Els homes de Xavi Pascual, amb el goal-average a favor, acaben segons al grup A i s’asseguren jugar els partits de tornada dels vuitens (contra el Montepeller) i dels hipotètics quarts de final al Palau Blaugrana.

Ritme trepidant des de l’inici

El primer temps ha estat protagonitzat per una gran igualtat tant a la pista com al marcador, i cap dels dos equips era capaç d’obrir escletxa. Els visitants s’han avançat al primer minut i han aconseguit mantenir-se per davant durant els primers compassos, ja que els culers empataven constantment però no aconseguien avançar-se. Ha estat als nou minuts de joc que els blaugranes han pogut anar per davant per primer cop (9-8), avantatge que els de Xavi Pascual ja no deixarien escapar en tot el matx.

Als 23 minuts arribaria el màxim avantatge per al Barça al primer temps amb un +3 al marcador (14-11), però l’estira-i-arronsa continuaria vigent fins al descans (16-14), amb Dika Mem com a home més destacat amb quatre gols. Ha estat una primera part amb un ritme trepidant i amb tots dos equips molt actius en atac.

Ja a la segona meitat, els barcelonistes han aconseguit situar-se a +4 amb un bon inici, i han mantingut l’escletxa al marcador durant els primers 15 minuts. A poc a poc els visitants han reaccionat, i han tornat a col·locar-se a només dos gols (24-22, minut 50). Tot i la insistència del Pick Szeged, els barcelonistes mantenien bé la distància, fins que a falta de quatre minuts un gol de Sigurmannsson ha ajustat al màxim el duel (27-26).

Emoció fins al final

La diana ha provocat un final d’infart, però un gol d’N'Guessan ha tornat a donar aire al Barça. A falta de 30 segons, un nou gol visitant ha col·locat el 28-27 al marcador, però els culers han aconseguit mantenir l’avantatge als últims segons per acabar enduent-se el triomf. Victòria exigent i patida del Barça que li permet acabar segon. Ara s’enfrontarà al Montpeller als vuitens de final.