Barça Lassa - Reus Deportiu: Jerarquia blaugrana en atac i en defensa (6-0)

La bona actuació ofensiva i defensiva dels blaugranes els permet endur-se un triomf plàcid davant un rival d’entitat

Un clàssic de color blaugrana (6-0). Els d’Edu Castro s’han imposat al Reus Deportiu, que s’allunya a sis punts en la classificació, i s’assenten en el lideratge de l’OK Lliga. Un Barça Lassa superior, tant en atac com en defensa, no ha deixat opció al rival ja des de la primera meitat, amb un estel·lar Pablo Álvarez, autor de quatre gols, i un Sergi Fernández incommensurable a la porteria. La segona part ha acabat de decidir favorablement el partit per als culers, que han anul·lat per complet el Reus.

Letals en atac i sòlids en defensa

Després d’uns primers minuts de tempteig intensos s’ha passat a les ocasions. En inferioritat, per targeta blava a Marc Gual, el Barça ha crescut. I a partir d’aquest moment no ha deixat que el Reus se sentís còmode sobre la pista del Palau Blaugrana, un fortí aquesta temporada, i ha dominat el matx. D’aquesta manera, el conjunt visitant, l’equip que més gols ha marcat en competició domèstica, no ha pogut celebrar cap diana gràcies a la solidaritat defensiva dels homes d’Edu Castro, escudada per la gran actuació del porter culer.

Amb un home menys, Sergi Fernández ha aturat una falta directa abans que Pablo Álvarez marqués l’1-0 (min 4). En una jugada individual de quirats, el davanter barcelonista ha connectat un potent llançament que ha acabat en gol. Però el catàleg ofensiu de Pablo Álvarez, màxim golejador culer a l’OK Lliga amb 34 gols, ha tingut continuïtat al llarg de tot l’enfrontament. Perquè, de falta directa, ha establert el 2-0 i, després de desviar una bola a dins de l’àrea, el 3-0. La càrrega ofensiva blaugrana no ha cessat en els primers 25 minuts i Lucas Ordóñez ha anotat el quart.

Des de l’inici de la segona meitat el Barça Lassa ha tornat a demostrar que és el millor conjunt en defensa de la competició. No solament perquè Sergi Fernández ha aturat dues faltes directes més en el partit, sinó també per la pulcritud en defensa dels d’Edu Castro. Així doncs, s’ha fet vàlida la màxima que assegura que un bon atac és una bona defensa.

Certifiquen el triomf

Ara bé, la dinovena victòria de la temporada no solament s’ha basat en la feina defensiva. També s’ha vist un setge ofensiu dels barcelonistes que ha generat dos gols més en el segon període: Matias Pascual i Pablo Álvarez, amb quatre dianes, han posat el 6-0 final en un resultat que ha estat el reflex del duel. El Barça Lassa, líder, ha vençut amb escreix un rival d’entitat, tercer en lliga, i el clàssic, sempre disputat, només ha tingut color blaugrana. El següent compromís del Barça Lassa serà de Lliga Europa, dissabte a la pista del Follonica i corresponent a l’anada de quarts de final.