7 Pablo Álvarez

Pablo Álvarez

Davanter

Blaugrana des del 2011, l'argentí és un golejador imparable, explosiu, d'aquells que fan guanyar títols

Álvarez va començar a jugar a hoquei als cinc anys, quan es va mudar i el pati de casa estava molt a prop de la pista del Club Olimpia. Ell és originari de San Juan (Argentina), el bressol de l'hoquei patins argentí juntament amb Mendoza.

Al Club Olimpia ja va destacar entre els millors jugadors de les categories inferiors i, just quan començava l'any 2005, va rebre la trucada del Liceo, equip on va jugar fins a la temporada 2010/11 i es va convertir en un dels jugadors amb més potencial de la competició regular. Amb el club gallec va guanyar una CERS (2009/10). Aquella temporada va ser el màxim golejador de l'OK Lliga (43 gols). També va guanyar la Lliga Europea de la temporada 2010/11, en què també va ser designat millor jugador de la competició. A més, a l'OK Lliga també va ser escollit el jugador més valuós de la jornada de les estrelles de la temporada 2010/11.

A l'estiu de 2011, amb 25 anys, Pablo Álvarez va decidir fer un pas més en la seva carrera i va fitxar pel FC Barcelona, ​​on s'ha convertit en una peça clau gràcies a la seva gran quantitat de gols. En la temporada 2013/14 va repetir com a màxim golejador de l'OK Lliga, aquest cop amb 56 gols, rècord de l'OK Lliga fins al 2018. En les últimes temporades ha estat el màxim golejador del Barça en el global de totes les competicions.

Amb la selecció argentina, Pablo Álvarez ha jugat el Mundial de 2005 (Sant José-Califòrnia) on va quedar subcampió; a Montreux (Suïssa) el 2007 on va quedar tercer; el 2009 (Vigo), on va perdre la final contra Espanya; i el 2011 (Sant Juan) on va tornar a quedar subcampió. Va retornar al combinat per obtenir el bronze en els World Roller Games de la Xina (2017).

Perfil tècnic

Jugador explosiu, definidor, amb una bona sortida amb la bola i bons moviments sense ella, Pablito Álvarez va arribar al Barça per ser un dels referents ofensius. Álvarez té una gran capacitat per finalitzar les accions ofensives de l'equip. Golejador nat, el seu talent és molt important per a un conjunt com el Barça, amb el qual ha aconseguit més de 20 títols. És capaç de rematar qualsevol bola al segon pal i també té una excel·lent definició en les faltes directes.

Palmarès

Amb el FCB
Títols Quantitat Temporades
Copa Intercontinental 1 2014/15
Copa Continental 2 2015/16 - 2018/19
Lliga Europea 3 2013/14 - 2014/15 - 2017/18
Supercopa d'Espanya 6 2011/12 - 2012/13 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2017/18
Copa del Rei 4 2011/12 - 2015/16 - 2016/17 - 2017/18
Lliga Catalana 1 2018/19
OK Lliga 6 2011/12 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17 - 2017/18
Personal
Títols Quantitat Temporades
MVP de la Copa del Rei 1 2015/16
Pitxitxi de l'OK Lliga 2 2009/10 - 2013/14
Altres
Títols Quantitat Temporades
Copa CERS 1 2009/10
Lliga Europea 1 2010/11