10 Sergio Fernández

Sergi Fernández

Porter

És un dels millors del món sota pals gràcies a la seva capacitat de reacció i als seus reflexos immillorables

Nascut a la localitat mallorquina de Calvià, va traslladar-se amb la seva família amb poc més de dos anys a Caldes de Montbui, i allà és on va començar a tenir contacte directe amb el món de l’hoquei patins. Sergi és el mitjà de tres germans. El gran sí que havia jugat a aquest esport.

Fernández va jugar a hoquei a Caldes des de l’escola fins a la categoria Infantil de primer any. Aleshores ja va passar al Vic, equip en què hi va jugar des dels 11 anys.

Després de tres anys cedit al Roncato Patí Vic, Sergi Fernández va arribar al Barça l'estiu del 2010.

Des de llavors ha competit de a tu a tu amb Aitor Egurrola sota pals, a més de sumar una enorme quantitat de títols en tots aquests anys, convertint-se en un jugador clau per aconseguir-ne molts d’ells.

Perfil tècnic

La sobrietat sota els pals l’han anat convertint en un porter solvent i regular. El seu gran test va ser substituir a la porteria vigatana Víctor Agramunt, un dels grans porters de l’Estat. El relleu generacional va ser natural i el temps va confirmar Fernández com a una autèntica realitat. És un dels millors del món sota pals gràcies a la seva capacitat de reacció i als seus reflexos immillorables, sent també dels pocs porters que desvia moltes boles amb el casc.

Palmarès

Amb el FCB
Títols Quantitat Temporades
Copa Intercontinental 1 2014/15
Copa Continental 1 2015/16
Lliga Europea 2 2013/14 - 2014/15
Supercopa d'Espanya 6 2011/12 - 2012/13 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2017/18
Copa del Rei 4 2010/11 - 2011/12 - 2015/16 - 2016/17
OK Lliga 5 2011/12 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17
Amb la selecció
Títols Quantitat Temporades
Copa Amèrica 1 2010
Or a l'Europeu 4 2006 - 2008 - 2010 - 2012
Or al Mundial 4 2007 - 2009 - 2011 - 2013
Altres
Títols Quantitat Temporades
Copa del Rei 2 2008/09 - 2009/10
Supercopa d'Espanya 1 2009/10