El doblet de Valverde contra el València al Camp Nou

El tècnic blaugrana va anotar el seu únic doblet a l’Estadi precisament contra el proper rival dels culers, en un triomf del Barça de Cruyff per 2-1

Aquest dissabte (16.15 hores) el FC Barcelona rep la visita del València al Camp Nou en el partit corresponent a la 32a jornada de Lliga. El matx entre dos dels millors equips del campionat (primer contra tercer) és precisament el duel on l’actual tècnic del primer equip, Ernesto Valverde, va anotar el seu únic doblet com a barcelonista al Camp Nou.

Va ser en un triomf del Barça de Johan Cruyff davant el València (2-1) la temporada 1989-90, gairebé en el mateix punt del curs que ara: 33a jornada i 8 d’abril del 1990. En aquell duel, els barcelonistes van vèncer per la mínima amb dos gols de l’ara tècnic culer, que va ser titular i va disputar els 90 minuts. Els seus dos gols (minuts 47 i 64) van donar la victòria als homes de Cruyff en una campanya en què els culers acabarien tercers.

Ara, Barça i València s’enfronten al Camp Nou, l’escenari d’un dels millors partits de Valverde com a jugador culer. Cal recordar que aquest serà el quart enfrontament de la temporada entre tots dos conjunts. A la primera volta, 1-1 a Mestalla, mentre que a les semifinals de Copa del Rei, els blaugranes van vèncer en els dos partits (1-0 i 0-2).