El nou Estadi Johan Cruyff

El nou Estadi Johan Cruyff

L’estudi Batlle i Roig Arquitectes va ser el guanyador del concurs per al nou Estadi Johan Cruyff, que es construirà a la Ciutat Esportiva
03:00PM divendres 01 de març

L’estudi Batlle i Roig Arquitectes va ser el guanyador del concurs per a l’Estadi Johan Cruyff, l’aspecte del qual es va conèixer el 26 de maig del 2015.

L’estudi Batlle i Roig Arquitectes, que ja va participar en la definició arquitectònica de la Ciutat Esportiva, ha projectat un nou Estadi Johan Cruyff adaptat als requeriments del concurs. Tindrà una capacitat per a 6.000 espectadors, adaptat a la categoria III de UEFA, amb grades cobertes, un aparcament de 600 places i una operativa de funcionament independent de la Ciutat Esportiva. 

LES CLAUS DE LA PROPOSTA GUANYADORA

Va imposar-se en el concurs perquè, arquitectònicament, presentava la proposta d’escala més apropiada per a les necessitats del FC Barcelona, complia amb els temps i costos requerits, gaudia d’un disseny integrat de 360º per millorar l’ambient dins l’estadi, comptava amb un edifici de tribuna potent i tenia un disseny versàtil per augmentar la grada en el futur.

A més, complia amb requisits necessaris, tant en qüestions mediambientals (certificació energètica, reduir el manteniment, energia fotovoltaica) com econòmiques (processos constructius eficients i oportunitats de patrocini).

Per acabar, es va valorar el seu equip professional, amb integrants especialitzats en BIM, paisatgisme i façanes, així com la documentació presentada, la més desenvolupada, completa i rigorosa.

Actualment el cost total d’inversió del Estadi Johan Cruyff és de 19 Milions d’Euros, que inclou:

-           Enderroc del Tennis el Forn

-           Construcció de l’Estadi Johan Cruyff

-           Aparcament sota Tribuna

-           Urbanització Interior de la Parcel·la

-           Escomeses

-           Equipaments (il·luminació del terreny de joc, seients, terreny de joc, megafonia, senyalística, etc.)

-           Honoraris

-           Llicències d’obres

A part, la rehabilitació de la Masia de Can Felip tindrà un cost de 1.9 Milions d’Euros, i les despeses de la Reparcel·lació 3.25 Milions d’Euros.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut