La Confederació Mundial de Penyes visita l’expresident Rosell amb motiu de la Final de la Copa del Rei

La Confederació Mundial de Penyes visita l’expresident Rosell amb motiu de la Final de la Copa del Rei

Els representants de les 30 Federacions territorials que conformen l’organització han volgut conèixer de primera mà la situació de l’expresident blaugrana

La Confederació Mundial de Penyes, entitat que engloba el moviment penyístic del FC Barcelona, es va desplaçar el divendres 20 d’abril al Centre Penitenciari Madrid V, a Soto del Real, per interessar-se per la situació i l’estat en què es troba l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell.

L’acció, que va coincidir amb el desplaçament blaugrana a Madrid amb motiu de la final de la Copa del Rei que el conjunt va disputar contra el Sevilla, va tenir el suport del Consell de Penyes en representació de les 30 Federacions Territorials que configuren l’organització i que representen un col·lectiu format per més de 1.250 penyes i 150.000 penyistes.

A la sortida de la visita, el president de la Confederació Mundial de Penyes, Antoni Guil, va expressar: “La pluralitat, la diversitat i la universalitat són els trets característics del moviment de penyes. A més, valors com la solidaritat i la tolerància són compartits entre la nostra organització i el FC Barcelona. En aquest sentit, volem traslladar els nostres ànims, suport i escalf a Sandro Rosell i a la seva família. Considerem que les mesures cautelars aplicades a l’expresident del Barça són desproporcionades tant en la seva durada com en la seva aplicació en una presó lluny de Barcelona. A més, estimem que poden ser limitadores del seu legítim dret de defensa. En resum, volem expressar el nostre profund sentiment d’incomprensió i d’indignació per aquestes mesures, que en aquest i en altres casos no s’ajusten al delicte que es pretén jutjar i que comporten un alt cost humà tant per al mateix Sandro Rosell com per a la seva família”.

Josep Maria Coronas, assessor legal de l’organització, va ser la persona que va accedir a les instal·lacions per conèixer l’estat de l’expresident Rosell, en representació de la Confederació Mundial de Penyes. En la seva visita va traslladar els missatges de suport dels representants del moviment de penyes. En declaracions a la sortida de Soto del Real, Josep Maria Coronas va expressar el següent: “La Confederació Mundial de Penyes m’ha conferit l’honor de representar-la en aquesta visita d’estima i de solidaritat al Sr. Rosell en un moment molt dur en què està privat de llibertat sense que hagi tingut lloc cap judici. Volem fer extensiu aquest sentiment al Sr. Besolí. També puc dir que és cert que tenen una sensació d’incredulitat i d’estupefacció, perquè, des la seva òptica plural i de seny, han quedat molt desconcertats quan els he informat de la impotència que senten els advocats dels Srs. Rosell i Besolí (Pau Molins i Andrés Maluenda) en veure com els seus defensats es troben encara en presó preventiva, pràcticament un any, per la seva intervenció professional en un negoci privat realitzat fa 12 anys, el 2006, entre una companyia de l’Aràbia Saudita i la Federació Basilera de Futbol, sense que la Federació Brasilera s’hagi sentit perjudicada ni hagi exercit cap acció contra els Srs. Rosell i Besolí i sense que fora d’Espanya, en cap altra jurisdicció, hagin estat acusades aquestes persones de cap delicte”.

Reunió plenària a Madrid

La Confederació Mundial de Penyes va aprofitar el desplaçament per celebrar també una nova reunió del Consell de Penyes a Madrid. Durant la reunió plenària es van repassar les principals fites d’aquesta temporada i es van marcar les línies estratègiques que marcaran l’activitat de la Confederació durant els propers mesos.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut