Barça Lassa B – Rio Ourense Termal (83-69): triomf important i merescut

Els joves blaugranes s’emporten una victòria vital per seguir lluitant per mantenir-se a la LEB Oro

Amb uns primers 20 minuts de llibre, els joves blaugranes aconsegueixen una victòria que els deixa empatats a 11 triomfs amb quatre equips més. Entre aquests cinc equips s’haurien de decidir les dues places de descens en les dues jornades que encara resten de lliga regular.

Bàsquet total del segon equip

El partit s’iniciava amb intensitat per part blaugrana i els de Julbe arribaven al minut 5 guanyant per 8 a 7 després d’un tir lliure de Herun. L’encert des de la línia de tres i el rebot defensiu mantenien al Barça Lassa B per davant en el marcador (17-11) en el minut 8 del primer quart. Els blaugranes finalitzaven el quart amb un 21 a 15 favorable.

Si els blaugranes finalitzaven en ratxa el primer quart, la sortida del segon encara era millor. En poc més d’un minut de joc, augmentaven la diferencia (25-15) i obligaven a Rio Ourense Termal a demanar temps mort. Els de Julbe mostraven la seva millor versió i es distanciaven 37-22, en el  minut 6, després d’un triple d’Aleix Font. Una esmaixada espectacular en contraatac de Diagne i un tir del mateix jugador deixaven al Barça Lassa B un 45 a 27 favorable a poc més d’un minut pel descans. Un descans on els joves de de Julbe van marxar dominant per 49 a 29, màxima diferència dels primers 20 minuts.

Mantenen el control

Els blaugranes mantenien la concentració i el treball defensiu en l’inici del tercer quart. Tot i que els gallecs de l’Ourense sortien disposat a retallar diferencies, un 60 a 38 regnava en el marcador en el minut 5. Només la quart falta de Font, trastocava els plantejaments de Julbe. Rio Ourense Termal buscava amb defenses alternatives trencar el ritme dels barcelonistes però la defensa blaugrana i el control de rebot defensiu mantenia el segon equip per davant 66 a 47 a manca de 10 minuts pel final.

Però els gallecs van començar a funcionar i es van acostar 67 a 55, en un minut i mig de joc del darrer quart. Alfred Julbe va demanar temps mort per recompondre l’equip i dues esmaixades consecutives de Herun i Kurucks situaven el lluminós amb 73 a 57 i temps mort gallec manca de 6 minuts pel final.

Amb confiança i intel·ligència el Barça Lassa B mantenia el control del partit i entraven en els 3 darrers minuts amb 12 punts per sobre, una renda que els blaugranes van saber mantenir i augmentar fins el 83 a 69 final.

Aquí podeu consultar les estadístiques del Barça Lassa B – Rio Ourense Termal (83-69)