L’FCBEscola i els projectes socials de la Masia, protagonistes de la REVISTA BARÇA i la REVISTA FUNDACIÓ

L’FCBEscola i els projectes socials de la Masia, protagonistes de la REVISTA BARÇA i la REVISTA FUNDACIÓ

L’impacte de les escoles oficials, amb 45.000 alumnes a tot el món, i el projecte Masia Solidària, amb 600 esportistes involucrats, són els temes destacats de les capçaleres corporatives d’abril i maig

El número 92 de la REVISTA BARÇA, que en els propers dies arribarà a casa dels socis, ha volgut destacar com a tema central la important expansió internacional de l’FCBEscola, un model educatiu únic que fa que la marca Barça s’estengui en l’àmbit global, amb 45.000 nens i nenes en 42 escoles i 180 campus. Un èxit indiscutible que durant la Setmana Santa va arribar a una nova fita: la celebració de la setena edició del seu Torneig Internacional. Es tracta d’una competició que va fer història amb rècord de participants, 1.900 infants de 6 a 14 anys procedents de 45 FCBEscoles i FCBCamps en representació de 22 països i, per primera vegada, arribats dels cinc continents.

Un extens reportatge repassa la filosofia i el funcionament d’aquestes escoles, tant a Barcelona com arreu del món, i destaca algunes de les històries humanes més emotives dels seus alumnes. El tema conclou amb un article sobre Anthony Borges, l’exalumne de l’FCB Escola de Lauderhill (Florida, EUA) que al febrer va ser notícia per haver ajudat a salvar la vida dels seus companys de classe durant el tiroteig que va perpetrar un exalumne del seu institut.

L’estadi Johan Cruyff pren forma

Un altre dels temes destacats d’aquesta edició és l’evolució de les obres de l’estadi Johan Cruyff, que s’està construint a la Ciutat Esportiva. El reportatge analitza les fases del projecte, que preveuen, a partir del mes de setembre, la instal·lació de la coberta, el símbol arquitectònic de l’estadi, perquè posteriorment, a l’octubre, comencin els treballs al terreny de joc. Està previst que el Barça B comenci a jugar en aquest nou camp a partir del febrer del 2019.

D’altra banda, i també en clau patrimonial, un article repassa els detalls de les obres de seguretat i mateniment que es duran a terme aquest estiu al Camp Nou i que serviran per renovar la instal·lació elèctrica i ampliar el túnel d’accés a l’Estadi amb l’objectiu d’adequar-lo a les necessitats actuals.

La REVISTA BARÇA d’abril-maig es completa, entre altres temes, amb les pàgines dedicades al Barça i la dona, amb un reportatge sobre la sessió divulgativa organitzada pel Grup Edelmira Calvetó en el marc del Dia Internacional de les Dones, celebrat el 8 de març; una entrevista amb la vicesecretària de la Junta Directiva, Maria Teixidor, i una infografia sobre les xifres de totes les dones en l’àmbit del Club. També inclou un article sobre la patinadora Sara Alberch, un exemple de la manera com els esportistes amateurs del Club fan compatible la seva passió amb la feina o els estudis.

Aprenentatge actiu amb el projecte Masia Solidària

Quant a la REVISTA FUNDACIÓ, en el seu nou número aposta pel projecte Masia Solidària, una iniciativa impulsada per la Fundació Barça i la Masia que des del novembre convida els esportistes dels equips formatius del futbol, el bàsquet, l’handbol, l’hoquei patins i el futbol sala a participar en un intercanvi d’experiències amb persones beneficiàries de diverses entitats socials (residències d’avis, centres oberts, etc). El projecte, basat en la filosofia de l’aprenentatge actiu, implica més de 600 esportistes de 42 equips formatius i té com a objectiu que els joves esportistes descobreixin noves realitats i generin un enriquiment mutu amb els integrants d’aquestes entitats.

L’estrena del documental Un joc anomenat esperança i l’acord amb la Fundació Stavros Niarchos són alguns dels altres temes que es tracten en aquest número, en què també es destina un espai a les novetats del que serà el nou Pediatric Cancer Center de l’Hospital Sant Joan de Déu, que ja acumula una recaptació de més de 21 milions d’euros.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut