Acció contra el frau i la revenda en el darrer Clàssic

Acció contra el frau i la revenda en el darrer Clàssic

Durant l'últim Barça-Madrid es van intervenir entrades falsificades, que implicaven un total de 2.823 socis titulars d'un abonament a l'Estadi

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida avui en sessió ordinària a les instal·lacions del Camp Nou, ha pres els acords següents:

Acció contra el frau i la revenda en el darrer Clàssic

La Junta Directiva ha tractat àmpliament sobre l’acció contra el frau duta a terme per efectius del Club en el decurs del darrer clàssic contra el Reial Madrid disputat el 6 de maig passat al Camp Nou. En el marc d’aquest dispositiu, en què hi van participar un total de 120 treballadors del Club, es van intervenir entrades falsificades, que implicaven un total de 2.823 socis titulars d’un abonament a l’Estadi.

Les irregularitats detectades constitueixen, des del punt de vista disciplinari, dues infraccions que els Estatuts del Club qualifiquen de molt greus: la manipulació i falsificació d’un document oficial del Club, i la posada a disposició de l’abonament a la revenda amb la intermediació de xarxes organitzades.

Atesa la gravetat dels fets, la Comissió de Disciplina del FC Barcelona ha resolt la suspensió cautelar immediata de la condició d’abonats de tots els afectats i la incoació dels expedients corresponents. Aquesta disposició inclou el darrer partit de Lliga a l’Estadi contra la Reial Societat. La Comissió nomenarà els instructors que gestionaran els expedients a partir d’ara i el Club contactarà amb els afectats a partir de demà dimarts.

D’acord amb el que estableix l’article 75 dels Estatuts del Club, les sancions per infraccions molt greus poden comportar des de la suspensió de la condició de soci fins a un màxim de dos anys, a la pèrdua permanent de la condició de soci. Tot això sense perjudici de les indemnitzacions que es puguin imposar als afectats pel perjudici causat a l’Entitat. Aquesta sanció també comporta la pèrdua temporal o definitiva de l’abonament a l’Estadi.

Finalitzat el procés tutelat per la Comissió Disciplinària, el Club posarà l’expedient, amb les conclusions i les proves practicades, a disposició de l’autoritat judicial mitjançant l’acció corresponent.

L’estimació del perjudici causat per aquest frau al Club ha estat aproximadament d’1,5 milions d’euros el dia del Clàssic.

Aquesta actuació s’emmarca en el conjunt d’iniciatives impulsades per aquesta Junta Directiva per erradicar les conductes fraudulentes al si de l’Entitat. L’actualització del cens en benefici de la transparència; la regularització i obertura del procés de la llista d’espera; les mesures implementades en el mecanisme de venda d’entrades, que han permès que tots els socis del Club que ho han desitjat, hagin pogut assistir a les darreres finals que s’han disputat; o l’establiment de nous processos de control i de fiscalització per garantir una bona gestió i distribució de les entrades, que han inclòs la regularització de la xarxa de touroperadors, són només alguns exemples de la materialització d’aquesta estratègia.

La Junta Directiva felicita totes les persones que formen part d’aquest dispositiu de lluita contra el frau, i reitera el seu compromís en aquest repte de sanejar la vida del Club en tots els àmbits, aplicant i endurint aquestes mesures en benefici de l’interès general de tots els seus socis.

Arxiu dels expedients UEFA per l’exhibició de banderes estelades

La Junta Directiva ha estat informada de l’arxiu sense sanció dels expedients incoats per la UEFA arran de l’exhibició de banderes estelades en tres partits de la UEFA Champions League disputats al Camp Nou. Es tracta del partit contra l’Atlètic de Madrid, corresponent a la temporada 2015/2016, i als partits contra el Celtic de Glasgow i el Manchester City, de la temporada 2016/2017. La UEFA havia imposat inicialment una sanció de 150.000 euros al Club per aquests fets i que ara, finalment, han quedat arxivats sense sanció.

Devolució de taxes indegudes pels partits d’alt risc

La Junta ha estat informada de la devolució d’un total de 100.000 euros corresponents al pagament indegut de les taxes imposades al Club en concepte dels dispositius especials implementats unilateralment pel Cos dels Mossos d’Esquadra en partits d’alt risc. Aquesta devolució es produeix en compliment de les resolucions dictades per la Junta de Tributs de Catalunya.

Felicitació als Campions

La Junta Directiva felicita tots els equips de les seccions professionals que aquest any han aconseguit, per primera vegada a la història del Club, proclamar-se campions de la Copa del Rei en cadascuna de les seves especialitats. Aquesta és una fita extraordinària que posa en valor l’element distintiu del Barça com a club poliesportiu de primer nivell mundial.

També felicita, especialment, l’equip d’hoquei patins, que ahir es va proclamar campió d’Europa per 22a vegada, completant un triplet excepcional que no es produïa des de fa onze anys. D’aquesta manera el FC Barcelona suma un total de 40 copes d’Europa en totes les seves seccions, i es consolida com el club amb més títols continentals.

Felicitació al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya

La Junta Directiva felicita públicament el Molt Honorable Quim Torra, pel seu nomenament com a 131è President de la Generalitat de Catalunya. La Junta li desitja sort i encerts en el repte que assumeix al capdavant del Govern de Catalunya.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut