El FC Barcelona aconsegueix la 40a Copa d’Europa

El FC Barcelona aconsegueix la 40a Copa d’Europa

Després del triomf del Barça Lassa d’hoquei patins a la Lliga Europea aquest cap de setmana a Porto, el Club registra aquesta xifra rodona entre les seccions

El FC Barcelona ha assolit una nova fita en la seva història amb la Copa d’Europa número 40 del Club tenint en compte la màxima competició europea de cadascuna de les seccions. Aquest cap de setmana, el Barça Lassa d’hoquei patins s'ha reafirmat com la secció blaugrana amb més títols de la màxima competició europea. I és que els homes d’Edu Castro han aixecat la 22a Lliga Europea de la secció després d’imposar-se al Porto.

Segueixen l’esport dels patins l’handbol, amb nou Copes d’Europa, el futbol, amb cinc, i tanquen aquesta llista el bàsquet i el futbol sala, amb dues, respectivament. Com a curiositat, de les 40 Copes d’Europa aconseguides pel FC Barcelona, 23 d’aquestes s’han conquerit al segle XXI.

L’hoquei patins, el primer a guanyar-la

Si observem quines seccions van ser les més prematures a aconseguir-ho ens tornem a trobar amb l’hoquei patins. La temporada 1972/73 va deixar els culers per primera vegada com a millor equip europeu. Una corona obtinguda precisament a Portugal, també, però contra el Benfica. Seguidament trobem l’handbol, que la va aconseguir per primera vegada el curs 1990/91. La temporada següent seria el torn del futbol, amb l’estrena europea en un escenari que ha quedat dins la retina de tots els culers: Wembley.

Si ens fixem en els jugadors amb més títols europeus, l’hoquei patins protagonitza la classificació. I és que Aitor Egurrola, amb 11 Copes d’Europa, lidera aquesta classificació, seguit de Sergi Centell, amb 10, Jordi Vila-Puig i Alberto Borregan, amb 9, Sergi Panadero i David Páez, amb 8, i José Luis Negro Páez. Entre els dos primers jugadors que no són d'hoquei patins, sinó d’handbol, trobem David Barrufet i Xavier O’Callaghan, amb 7.

A banda d’aquests 40 títols, cal destacar també les 3 Copes d’Europa assolides en categories inferiors: la UEFA Youth League (2013/14 i 2017/18) i l'Euroleague Basketball Next Generation Tournament (2015/16).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut