Reial Sporting – Barça B: Victòria de prestigi i esperança (2-3)

Els blaugranes han superat el conjunt de Gijón en un partit màgic i seriós que s’ha decidit gràcies als gols d’Aleñá, Cardona i Nahuel

S’ho mereixien. Gran partit del Barça B, que ha dominat tot un Sporting candidat a l’ascens i que ha vist com els barcelonistes s’han endut els tres punts amb les dianes d’Aleñá, Cardona i Nahuel. Primera victòria de Garcia Pimienta com a entrenador d’un filial el qual ha dotat de la consistència i l’estratègia necessàries per salvar la categoria.

Els blaugranes han començat l’enfrontament amb una concentració màxima que els ha permès dominar els minuts inicials amb total comoditat. Malgrat això, els locals han tingut una ocasió claríssima al minut cinc en un xut de Carmona que s’ha estavellat al travesser. Refet de l’ensurt i jugant amb intel·ligència col·lectiva, el Barça ha fet emmudir tot l’estadi El Molinón-Enrique Castro ‘Quini’ quan Aleñá ha transformat el primer al minut 11. En una jugada ràpida i precisa, Cucurella ha combinat a la perfecció amb el migcampista, que, amb un toc suau i col·locat, ha fet el primer per als barcelonistes (0-1). Però els locals, empesos per un estadi ple a vessar, han apujat línies, i al minut 28 han vist com Rubén García ha enviat un potent xut al fons de la porteria defensada per Ortolá (1-1). Quan semblava que el primer temps acabaria amb empat, els culers han realitzat un contraatac perfecte en què Aleñá ha cedit a Nahuel, i aquest, amb una gran assistència, l’ha posat al segon pal perquè Marc Cardona fes el segon al minut 36 (1-2).

El Barça resisteix i sentencia

Tot just començar la segona meitat el Barça ha tingut la primera oportunitat clara en un xut de David Costas que ha rebutjat el porter local a córner. Malgrat això, l’Sporting ha començat a disposar d’arribades a l’àrea d’Ortolá, que, tot i ser providencial en un parell d’ocasions, no ha pogut fer res per aturar un xut de Santos que ha suposat l’empat asturià (2-2). Però avui era el dia dels blaugranes, que, malgrat la contundència defensiva rival, no han renunciat al seu joc en cap moment. I així, al minut 81 ha arribat el premi del tercer gol en una jugada espectacular de Nahuel, que després driblar dos defensors ha connectat un xut imparable a l’escaire de Mariño (2-3).

Els de Rubén Baraja, expulsat per una acció antiesportiva al minut 80, ho han intentat fins al final, però el Barça, amb un Ortolá inspiradíssim, ha defensat el marcador fins al xiulet final. A més, els culers han acabat el matx amb un jugador menys, i és que Galarreta ha acabat expulsat per doble groga (min. 92), i anteriorment també havia estat expulsat Carles Busquets (min. 68), el preparador de porters del conjunt blaugrana. Tot i així, gran victòria del Barça B que serveix per guanyar confiança i continuar creient en una salvació que queda una mica més a prop.