Notificat el ple de càrrecs als afectats per la darrera acció antifrau

Notificat el ple de càrrecs als afectats per la darrera acció antifrau

La Comissió de Disciplina del FC Barcelona ha atorgat als socis imputats un termini de quinze dies naturals per presentar al·legacions

El FC Barcelona ha notificat avui el plec de càrrecs dictat per la Comissió de Disciplina a tots els socis afectats per l’acció antifrau duta a terme en el decurs del partit FC Barcelona-Reial Madrid del dia 6 de maig passat. La Comissió considera provat que amb motiu d’aquest partit, els Serveis de Seguretat del Club van detectar la utilització massiva d’entrades falsificades basant-se en 2.823 abonaments de socis.

La Comissió entén que es tracta d’una infracció molt greu relacionada amb la conducta associativa, tipificada a l’article 74 dels Estatuts del FC Barcelona. És a dir, la posada a disposició o la cessió onerosa aïllada de títol que permeti l’accés a esdeveniments esportius organitzats pel Club, o en què el Club participi, quan aquesta cessió es faci amb la intermediació de xarxes organitzades, internet o qualsevol altre mitjà de difusió. En aquest cas, a més, aquesta cessió de l’abonament va possibilitar la manipulació i falsificació d’un document oficial del Club.

Així mateix, la Comissió de Disciplina recorda en el seu escrit que les sancions per a aquesta infracció són les previstes a l’article 75 del text estatutari, i poden comportar la suspensió de la pèrdua de la condició de soci fins a dos anys, o bé la pèrdua definitiva i permanent d’aquesta condició, i que la imposició de qualsevol sanció disciplinària no eximeix l’infractor de reemborsar o indemnitzar el Club pels perjudicis que hagi causat. 

Espai web sobre la lluita contra el frau

Atesa la gravetat i el volum dels fets objecte d’aquestes actuacions, la Comissió ha ampliat fins als quinze dies naturals el termini atorgat als socis imputats per efectuar les seves al·legacions. D’altra banda, el Club ha obert un site específic al seu web (fcbarcelona.cat/socis) destinat a explicar les mesures que ha pres fins ara en la lluita contra el frau; a recordar els drets i obligacions dels socis del FC Barcelona; a explicar l’acció duta a terme en el decurs del darrer Clàssic al Camp Nou; i a resoldre els dubtes que se li han plantejat des que es van incoar els expedients en relació amb aquests fets.

Transcorregut aquest termini, els quatre instructors nomenats per la Comissió de Disciplina procediran a analitzar les al·legacions formulades i, previs els tràmits oportuns, dictaran les resolucions corresponents que es notificaran a cadascun dels socis imputats.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut