El Barça als Mundials: Martí Ventolrà (I)

El Barça als Mundials: Martí Ventolrà (I)

En un cas únic a la història del futbol, la familia Ventolrà va tenir pare i fill disputant dos Mundials amb dues seleccions diferents

El protagonista

Martí Ventolrà (Barcelona, 1906 - Ciutat de Mèxic, 1977) 

Mundial

Itàlia 1934 

La història

Martí Ventolrà va ser un dels jugadors més carismàtics del Barça dels anys trenta. Era un extrem fantàstic, amb un dribbling i una velocitat diabòlics, un gran toc de pilota i unes rematades de cap excepcionals. Va començar a destacar a l’Espanyol, i després de jugar al Sevilla, va fitxar pel Barça el 1933. Un any després va participar al Mundial d’Itàlia 34.

Un dels seus fills, José Raymundo Ventolrà Rangel, també va ser un destacat futbolista, en aquest cas defensa. Nascut el 30 de març del 1943, José Ventolrà va ser jugador del Toluca FC els anys 1962-1973. Internacional per Mèxic, va disputar el Mundial 70 al seu país. D’aquesta manera, Martí i José es van convertir en un cas únic al futbol de pare i fill que han jugat el Mundial en dos seleccions diferents, amb Espanya l’any 1934 el primer i amb Mèxic el 1970 el segon.

Què va passar després?

Martí Ventolrà va continuar jugant amb el FC Barcelona després del Mundial, i va proclamar-se campió de dos Campionats de Catalunya consecutius els anys 1935 i 1936.  L’any 1937, després de la gira que el FC Barcelona va fer per Mèxic i en plena guerra civil, Ventolrà es va quedar al país asteca per motius sentimentals. Allí va conèixer Josefina Rangel, la neboda del president de la República, Lázaro Cárdenas, i s’hi va casar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut