El Barça presenta la nova samarreta de la temporada 2018/19, un homenatge a la ciutat de Barcelona

El Barça presenta la nova samarreta de la temporada 2018/19, un homenatge a la ciutat de Barcelona

L’acte, celebrat a les piscines de Montjuïc, ha reproduït una de les imatges icòniques de la ciutat durant els Jocs Olímpics del 1992 amb la nova equipació, que inclou deu franges que representen els deu districtes

L’equipació del Barça que lluirà el primer equip la propera temporada 2018/19 s’ha desvetllat avui en el transcurs d’un acte que ha tingut com a amfitrions el president Josep Maria Bartomeu i l’alcaldessa Ada Colau. L’esdeveniment s’ha celebrat a les Piscines Municipals de Montjuïc, l’escenari d’una de les imatges més icòniques de la història de la nostra ciutat durant els Jocs Olímpics del 1992, que avui s’ha reproduït amb la nova samarreta com a protagonista. Ha estat una presentació molt especial que ha volgut remarcar el lligam que destaca en el disseny de la samarreta, que és un homenatge a Barcelona simbolitzat en les deu franges verticals, que representen els deu districtes de la ciutat: Ciutat Vella, Eixample, Sants/Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

L’acte ha tingut la pilota com a element conductor i ha començat amb l’actuació de Sergi Martínez, un hàbil freestyler quatre cops campió d’Espanya d’aquesta modalitat, que ha fet una exhibició des del trampolí inferior. En acabar, Martínez ha llançat la pilota a l’aigua, i l’ha recollit un equip de deu nadadores de sincronitzada liderat per Sara Gijón, medalla de bronze als Campionats del Món de Xangai 2011 i vuit cops campiona d’Espanya, i format també per Amber Bakker, Iris Sande, Iris Brunsó, Xènia Sans, Ivet Estrader, Sira Casanova, Vanesa Ligos, Laura Cano i Laia Filella.

Després de l’actuació de l’equip de natació sincronitzada ha arribat el moment especial de l’acte, quan el saltador Adrià Garcia, tres cops campió de d’Espanya absolut en la prova de plataforma 10 metres, ha pujat al trampolí i, en el moment que ha saltat a la piscina, ha aparegut la nova samarreta de la temporada 2018/19 en mida gegant, suspesa a l’aire per un dron. La combinació del salt amb l’skyline de Barcelona al fons ha recreat la imatge de les icòniques fotografies que van protagonitzar els saltadors olímpics fa 25 anys, amb la incorporació de la samarreta blaugrana.

Després del salt de l’Adrià Garcia, les nadadores de sincronitzada han fet una figura amb la pilota. Fora de l’aigua, deu persones, també vestides amb la samarreta, en representació simbòlica dels deu districtes de la ciutat, s’han situat a banda i banda d’un micròfon col·locat al centre de l’escena. Cinc d’ells són esportistes del Club: el jugador del primer equip Philippe Coutinho; la jugadora del Barça Femení Leila Ouahabi; el jugador del Barça B Oriol Busquets i els jugadors del formatiu Alexis Olmedo (Aleví A) i Aina Roman (Femení Infantil-Aleví). Els altres cinc protagonistes són socis del Barça que representen la ciutadania.

A continuació, han aparegut el president Josep Maria Bartomeu i l’alcaldessa Ada Colau, que han clos l’acte amb els seus parlaments.

Declaracions del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu

“La samarreta que avui presentem té un valor emocional molt important per a nosaltres: el lligam entre el Barça i la ciutat de Barcelona. Un lligam que hem volgut reflectir en les deu franges de la samarreta, que representen els deu districtes de la ciutat”.

“Aquesta nova samarreta serà un èxit, com totes les que ha fabricat Nike al llarg dels nostres vint anys d’aliança”.

“L’estrena de la samarreta coincidirà amb el darrer partit d’Andrés Iniesta al Camp Nou, aquest diumenge contra la Reial Societat”.

Declaracions de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

“És emocionant i significatiu que el Barça hagi volgut col·locar els deu districtes portant, encara més en el cor, la ciutat de Barcelona. Aquest club comparteix molt més que una ciutat i un estadi”.

“La gent és el més important. Tant se val d’on venim, si del sud o del nord. Tots som Barcelona. Tots units fem Barça”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut