Terry Venables (1984-87)

Terry Venables (1984-87)

Terry Venables (Dagenham, 6 de gener del 1943) va arribar al FC Barcelona amb la tasca de substituir el Flaco Menotti, un entrenador que, tot i no haver aconseguit grans triomfs, sí que havia posat en pràctica un joc vistós

L’era post Maradona, per tant, estava a punt de començar. Venables va ser recomanat per Bobby Robson, bon amic del president Núñez i que anys més tard es faria càrrec de l’equip la temporada 1996/97. Terry va posar en pràctica un joc molt a l’anglesa, un clàssic 4-4-2 en què destacaven la línia defensiva amb homes com Gerardo, Migueli i Julio Alberto i un mig del camp molt treballador amb una figura destacada, l’alemany Bernd Schuster. Com a cirereta del pastís, un davanter oportunista com l’escocès Steve Archibald.

Venables va aconseguir el títol de Lliga el curs 1984/85, i el següent va aconseguir fer arribar l’equip fins a la maleïda final de la Copa d’Europa del 1986, a Sevilla. A més, també va assolir la Copa de la Lliga de la campanya 1985/86.

En la seva darrera temporada, la 1987/88, l’equip va començar la seva singladura força malament, i al setembre del 1987 Venables va haver de ser substituït per Luis Aragonés.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut