Cinc dades que cal saber abans del Clàssic

Cinc dades que cal saber abans del Clàssic

Repassem les principals estadístiques de cara al gran partit de diumenge al Santiago Bernabéu

Toca refer-se de la caiguda contra el PSG. El Barça visitarà diumenge el nou Santiago Bernabéu (21.00 hores, Movistar+) per enfrontar-se al Reial Madrid, en el gran partit de la jornada 32 i del futbol d'arreu del món. Els blaugranes volen mantenir la bona dinàmica a la Lliga i oblidar els fantasmes de dimarts. Cal recordar que una victòria situaria els culers a cinc punts dels blancs, líders de la competició.

Lewy, el segon jugador amb més gols generats

El polonès, amb 13 gols i vuit assistències, es troba en segona posició en el rànquing de futbolistes que han participat en més anotacions a la Lliga (21). El '9' del Barça ha recuperat aquest 2024 el seu gran estat de forma a la competició domèstica i es col·loca a un gol del líder de la classificació, l'ucraïnès Artem Dovbyk, actual 'Pitxitxi' amb 17 gols i amb cinc assistències. El màxim golejador 'merengue', Jude Bellingham, amb 16 dianes, ocupa la tercera posició amb 20 (16G + 4A).

Cal destacar, d'altra banda, que la faceta assistent que està mostrant Lewy aquest any l'ha convertit en el jugador amb millor relació entre Expected Assists (és a dir, la qualitat de les passades realitzades i la probabilitat que aquestes derivin en assistències) i assistències completades (5,12) entre barcelonins i madrilenys. Segons aquesta mètrica avançada, n'hauria de dur gairebé tres (2,88) i n'ha realitzat vuit.

I el primer amb més xuts a porteria

Lewandowski ha completat 33 rematades entre els tres pals, en els 28 partits que ha completat aquesta temporada a la Lliga. Els mateixos que el brasiler del Reial Madrid, Rodrygo, tot i que el dorsal '11' dels blancs ho ha fet amb dos partits més.

Gündogan, el que més ocasions crea

L'alemany ha esdevingut un dels jugadors més importants de la plantilla de Xavi Hernández. El seu impacte a la Lliga no s'ha fet esperar i és el futbolista d'ambdós equips que més ocasions de perill ha generat, amb un total de 82. La seva mitjana de tres ocasions per partit (3) és la segona més alta entre culers i 'merengues', per darrere de les 3,23 de Modric. Tot i això, el croat ha jugat menys minuts i té 37 ocasions menys en total.

Kroos, un passador de confiança

El compatriota de Gündogan és un clar exemple de fiabilitat i qualitat. Lidera dues categories de passades i es troba en el top-3 en dues altres. El '8' madridista és qui més en fa per partit (93,78) i qui més en completa a camp rival (52,32). A més, es troba en segona posició d'encert de passades, categoria que lidera el central (i ara pivot) danès Andreas Christensen amb un 94,99%; i és el tercer amb major percentatge a camp rival, per darrere del seu company Ferland Mendy (93,66%) i, altre cop, per darrere de Christensen (93,64%). Finalment, és el quart a la Lliga amb més passades realitzades (2.074).

Ter Stegen, el retorn del mur

D'alemanys va la cosa. Amb el retorn del segon capità sota pals, han tornat les ratxes de porteries a zero. Però no solament això, el número '1' del Barça és qui més aturades duu entre els quatre porters de Barça i Madrid que han tingut minuts a la Lliga, amb un global de 52. També, és qui més en fa per partit, amb una mitjana de 2,48. El seu homònim rival, Andriy Lunin, és qui millor percentatge té amb un 78,85%. Ter Stegen està mostrant les seves credencials per reeditar el 'Zamora' del curs passat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut