Barça - Maccabi: Victòria vital per assolir la classificació (92-89)
Ofert per

Els blaugranes, amb un triple impressionat de Laprovittola en l'ocàs, han decantat la balança al seu favor i són equip de play-off d'Eurolliga

Laprovittola s'ha tret un truc màgic per certificar un triomf vital (92-89). El Barça ha derrotat el Maccabi en un partit lluitat i disputat fins al final i, d'aquesta manera, s'ha convertit en equip de play-off de l'Eurolliga; ara queda una final per a certificar el factor pista. En un triomf amb protagonisme també per Abrines, Vesely i Parker, el Palau Blaugrana ha vibrat amb la victòria final.

Del +7 al -10...

El Barça ha firmat un +7 per trencar el primer quart. Un avantatge que s'ha pintat a la pista del Palau Blaugrana gràcies a una màgica recuperació de Ricky Rubio i a les sis unitats aportades per un lluitador Oscar da Silva. Una acció plena d'espectacle de Willy Hernagómez, un dels altres noms destacats en l'aportació de punts, ha semblat tallar la reaparició del Maccabi. Però, els de Tel Aviv han estat capços d'escalar fins a l'equilibri del primer capítol: 19-19. L'augment dels grocs en el marcador ha tingut continuïtat en el segon quart, on han obert una escletxa de +7.

... però, Abrines lidera la reacció

Els culers han hagut de reaccionar. I ha semblat que ho començaven a fer amb una connexió plena de quirats, un alley oop, entre Rubio i Vesely. Ara bé, els visitants han trobat, de nou, resposta amb un triple i una esmaixada. En conseqüència, han escrit un 25-35 (min 14). Aquest -10 no ha arronsat el de Roger Grimau, que s'han endinsat en el partit amb un intercanvi de cistelles. La inspiració barcelonista ha tingut més pes i, consegüentment, el Barça s'ha posat tres punts per sobre. Un sensacional Abrines en el triple ha tingut molt a veure en aquest domini del marcador (44-41, min 19). L'avantatge s'ha tallat en 44-43 del descans.

Parker agafa el relleu dels triples

Un intercanvi de punts ha obert el tercer quart; cap equip s'ha pogut desempallegar de l'altre. Sempre amb el FC Barcelona portant la batuta els avantatges no s'han ampliat més enllà dels dos-quatre punts. Una tendència que s'ha encarregat de destrossar un magistral Jabari Parker, amb tres triples consecutius. D'aquesta manera, els culers han firmat un parcial d'11-2 que els ha situat amb un +8. Vesely també ha aportat el seu treball en aquesta distància, que Laprovittola ha enviat fins al +10.

Torna l'equilibri fins a la màgia de Lapro

Un marge insuficient per viure amb tranquil·litat el darrer quart. Perquè el Maccabi ha alçat el vol i s'ha posat a dos punts en un tancar i obrir d'ulls (72-70). De nou, ha aparegut Abrines des dels 6,75 metres per donar ales. Ara bé, els grocs no s'han volgut quedar enrere i també han dit la seva des del triple per capgirar el marcador (75-78, min 32). D'aquesta manera, els israelians, amb els culers sempre a rebuf, han portat el domini del marcador fins als darrers minuts de partit.

El marcador ha estat tan ajustat que, altre cop, Abrines l'ha revertit gràcies a la defensa i a un triple a 2:38 de la conclusió (87-85). Els de Roger Grimau han administrat la distància, però no han evitat un final igualat. Quan més pessava la pilota, Nicolas Laprovittola s'ha tret de la butxaca màgica un triple impressionant i ha posat el 92-89 quan faltaven cinc segons. Suficient per amarrar la victòria i la classificació per al play-off de l'Eurolliga! Després d'aquest somriure europeu al Palau, el Barça rep l'etern rival, el Reial Madrid, aquest diumenge 7 d'abril en partit corresponent a la Lliga Endesa.