Les cinc dades del Barça - Las Palmas

Les cinc dades del Barça - Las Palmas

Els blaugranes reben un dels equips contra qui tenen millors resultats quan juguen com a locals

El Barça rep aquest dissabte la UD Las Palmas (21.00 hores) després de l'aturada internacional. Els blaugranes duen vuit jornades consecutives sense perdre a la Lliga, amb sis victòries i dos empats. A la primera volta, els jugadors dirigits per Xavi Hernández van vèncer els canaris per 1-2 amb gols de Ferran Torres i Gündogan a l'afegit, de penal, en el que va ser el primer partit del 2024. I ara, com arriben tots dos equips?

Bons precedents contra els canaris

Fa més de 52 anys que el quadre insular no torna de Barcelona amb una victòria cap a les Canàries. Des que ho fes el setembre del 1971 (1-2), duu 17 derrotes i dues derrotes a domicili al camp del Barça. Las Palmas, amb solament dos triomfs en tota la història al temple blaugrana, acumula un balanç de 14 gols en contra i tres a favor en els cinc últims viatges. A més, en el global total de partits, el Barça ja fa 15 partits que no perd contra el conjunt dirigit en l'actualitat per García Pimienta, amb 10 triomfs i cinc empats, el millor registre històric dels culers contra els canaris.

Uns registres golejadors impecables

Un altre registre favorable als interessos dels de Xavi Hernández és que el conjunt visitant és el segon equip que més partits ha rebut gol a domicili. Dels 34 partits disputats a la Ciutat Comtal, només en un els blaugranes no van anotar cap diana (temporada 1969-70). Amb aquesta fiabilitat golejadora, el Barça ha marcat fins a 109 gols en tots els enfrontaments com a local. El Granada és l'únic equip que ha concedit almenys un gol en cadascuna dels seus desplaçaments a Barcelona (27/27).

Aficionats als finals trepidants

El Barça és un equip abonat als resultats ajustats fins a l'últim segon. Això el converteix en l'equip de la Lliga que més punts ha guanyat a partir del minut 85, amb un total de 14. El Las Palmas es troba en segona posició, amb vuit punts, els mateixos que Reial Madrid, Girona i Mallorca.

Lewy, a per la seva víctima número 19

L'olfacte golejador del davanter blaugrana és indiscutible, per això ja ha marcat a 18 dels 22 equips de la Lliga als quals s'ha enfrontat. A l'anada contra el conjunt canari no va poder anotar un nom més a la seva llista, així que afrontarà aquest xoc amb les ganes de sumar un nou rival als seus registres anotadors.

Els canaris, amb cares conegudes

García Pimienta compta a les seves files amb cinc jugadors que han passat per la disciplina blaugrana. I tots ells amb importància en els seus esquemes. Sense anar més lluny, el gol rebut a l'anada va ser generat per dos exjugadors del Barça, formats fins i tot a la Masia. Munir el Haddadi va convertir el primer gol amb una assistència de Sandro Ramírez. A més, el tècnic barceloní disposa de Mika Mármol, un dels millors centrals d'aquesta Lliga, el qual va debutar amb Xavi Hernández contra el Getafe el curs 2021/22. Marc Cardona, amb tres gols aquest curs, va formar part també de les files culers durant tres anys. Pel que fa a una de les sensacions d'aquest any, Julián Araújo, no podrà jugar el partit per una clàusula en la cessió que ho impedeix. El seu tècnic, Garcia Pimienta, també té passat culer.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut