Fenerbahce – Barça: Comença la travessia a domicili

Fenerbahce – Barça: Comença la travessia a domicili

Els blaugranes disputen el primer dels cinc partits seguits fora de casa contra el conjunt turc de Saras Jasikevicius

El Barça de bàsquet afronta els següents cinc partits fora de casa, entre tres duels d'Eurolliga i dos de Lliga Endesa. El primer d'ells és contra el Fenerbahce a la màxima competició continental aquest dimecres (18.45 hores, M+ Deportes). Els de Roger Grimau buscaran recuperar-se de l'ensopegada a la competició domèstica contra el Río Breogán i continuar amb el fil guanyador a Europa després de la victòria contra el Partizan al Palau.

Els turcs estan situats a la sisena posició de la classificació a l'Eurolliga, la primera fora del play-in que hauran de jugar del setè al desè classificat. Tot i això, el conjunt dirigit per l'exentrenador blaugrana Saras Jasikevicius està empatat amb el mateix balanç amb Panathinaikos, quart, i Olympiacos, cinquè. A més, el Fenerbahce també compta amb exjugadors culers com Nick Calathes, Nigel Hayes-Davis o Sertac Sanli.

Roger Grimau: "El Fenerbahce arriba en un molt bon moment"

En la roda de premsa prèvia a l'enfrontament, Roger Grimau ha destacat el nivell actual dels rivals, confessant que "Fenerbahce arriba en un molt bon moment i juguen a casa", i també ha volgut lloar el seu entrenador, Saras Jasikevicius: "Evidentment, no descobrirem com és Saras, és un grandíssim entrenador. Està clar que han fet una evolució molt positiva amb ell".

Respecte a les claus per derrotar els turcs, Grimau ha sigut clar i contundent: "El que és bastant bàsic, especialment a domicili, és estar amb un to defensiu molt alt. Perquè tot i defensar bé ells tenen jugadors que són capaços d'anotar amb facilitat. S'ha d'intentar controlar les segones opcions i tenir aquest joc fluid que mostrem moltes vegades. Sempre et ve quan construeixes una bona defensa".

Tot i l'última derrota a casa al Palau, el tècnic blaugrana ha assegurat que l'equip està bé: "Estem preparats, físicament bé, i malgrat que la temporada és llarga, dura i exigent, a nivell físic estem arribant a un bon to". Això és essencial pel que queda de temporada, segons Grimau: "És una setmana molt important, però tot el que ens queda és molt decisiu. És dur, queden poques setmanes i la classificació està ajustada a les dues competicions. Cada partit suma".

Willy Hernangómez: "És una setmana molt exigent i requereix el nostre màxim"

El pivot madrileny ha mantingut la línia del seu entrenador amb la dificultat de l'enfrontament contra el Fenerbahce i el gran nivell que estan demostrant: "És un partit especial per a tots per la importància que té. Estan jugant molt bé, són molt ràpids i tiren molt triples". A més, ha confessat la dificultat de la setmana que hi ha per endavant, amb tres duels a l'horitzó: "És una setmana molt exigent i requereix el nostre màxim en cada partit, donar el màxim nivell, tenir el màxim focus... Tenim moltes ganes de començar aquesta gira de partits".

D'igual manera, Willy Hernangómez ha deixat les claus per emportar-se la victòria a una pista molt complicada com la de Fenerbahce: "Tenen molts sistemes i grandíssims jugadors. Hem de parar els seus contraatacs i limitar els tirs de tres. S'ha d'intentar guanyar el partit en defensa, en atac sabem que tenim molt de talent, però serà un duel on el focus haurà d'estar al darrere".

L'OAKA i l'Olímpic, els pròxims escenaris

Després del duel a la pista del Fenerbahce, els blaugranes faran les maletes per jugar a l'OAKA Arena contra el Panathinaikos (divendres 22 de març, 20.15 hores, Movistar+). La setmana es tancarà amb una nova jornada de Lliga Endesa. L'Olímpic de Badalona viurà un nou derbi català entre Barça i Joventut el diumenge 24 (18.30 hores, Movistar+).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut