Classificats per als quarts de final de la Champions quatre anys després

Classificats per als quarts de final de la Champions quatre anys després

Els blaugranes tornen a estar entre els vuit millors d'Europa 1.306 dies després

Classificats! El FC Barcelona, després de superar el Nàpols a la tornada dels vuitens de la Champions League, ha avançat als quarts de final de la màxima competició continental. Una eliminatòria a la qual no arribava des de feia quatre temporades. L'últim duel del Barça en uns quarts de final va ser un 14 d'agost de 2020. Des de llavors han transcorregut 1.306 dies, o el que és el mateix: tres anys, sis mesos i 27 dies. Ara, els blaugranes tornen a estar entre els vuit millors equips d'Europa.

El camí, però, ha estat ple d'entrebancs. Després de trepitjar els quarts de final per última vegada la temporada 2019/20, amb una competició redefinida en una seu i partit únic per la pandèmia de la COVID-19 i on els culers van perdre contra el Bayern de Múnic, no s'ha pogut assolir aquesta fita des de llavors. El curs següent, la 2020/21, el Barça va caure als vuitens de final contra el PSG, mentre que les dues últimes campanyes els blaugranes van quedar relegats a l'Europa League després de ser tercers en les fases de grups.

Un habitual als quarts

Abans d'aquest parèntesi on el FC Barcelona ha estat fora dels quarts de final de la Lliga de Campions quatre temporades seguides, els blaugranes havien fet història a la competició. De fet, entre els anys 2008 i 2020, el Barça va disputar fins a 13 quarts de final consecutius, un rècord que encara ningú ha pogut trencar a Europa.

Quasi cinc anys de l'últim partit com a local en uns quarts

Per poder recordar l'últim partit on el FC Barcelona va jugar com a local en uns quarts de final de la Champions, encara hem de tirar més enrere. L'Spotify Camp Nou va viure un Barça-Manchester United el 16 d'abril de 2019, pràcticament fa cinc anys. Era la tornada de l'eliminatòria i els catalans van superar els anglesos per 3-0 amb dos gols de Leo Messi i un de Philippe Coutinho. Els blaugranes, que ja van guanyar a Old Trafford per 0-1, van avançar a les semifinals de la competició, malgrat que van acabar caient contra el Liverpool.

Ara, però, l'escenari serà diferent. La muntanya màgica de Montjuïc haurà d'ajudar l'equip amb l'objectiu de continuar avançant en la màxima competició continental. Perquè hi ha un somni: estar a la gran final el dissabte 1 de juny de 2024, una vegada més, a Wembley.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut