Cinc medalles i un rècord d’Espanya blaugrana al Campionat d’Espanya Sub 20

Els atletes del Barça sumen dues medalles d’or, una de plata, dos de bronze, i el rècord d'Espanya de Pol Elvira (6,66") a la prova de Salamanca

El Campionat d’Espanya Sub 20 de Salamanca ha suposat el tancament de la temporada d’hivern de l’atletisme. En aquesta competició, els blaugranes han destacat amb cinc medalles entre els seus representants, dues medalles d’or, una de plata i dues de bronze.

Dues medalles d’or

Pol Elvira ha estat el gran destacat de la prova al obtenir un nou rècord d’Espanya als 60 metres, el velocista blaugrana ha acabat la prova amb 6,66” segons, superant la seva marca anterior.

La segona medalla d’or va venir a la prova de triple salt. Elda Romeva va batre la seva maca personal i es va endur la medalla d’or amb un salt de 12.83 metres.

Gran medalla de plata

Adrian Priego es va endur la segona posició en l'heptatló. L’atleta blaugrana va superar la seva anterior marca personal i va acabar el campionat amb 5281 punts, demostrant un cop més la seva gran versatilitat.

Dos bronzes per tancar el medaller

Jazzmin Romeu va aconseguir la tercera posició en els 60 metres llisos amb un temps de 7.41 segons. L’atleta va millorar la seva millor marca personal, en una prova que es va batre el rècord d’Espanya.

Adrià Ripollès, a la prova de salt de perxa va sumar la tercera plaça del campionat, obtenint així la medalla de bronze. El blaugrana va aconseguir una marca de 5.20 metres, obtenint, sumat a la medalla, la marca mínima de participació al Campionat del món sub20.

Tot i no sumar medalles, les i els atletes del FC Barcelona van realitzar un gran paper al llarg de tot el campionat. Helena Santacana en els 400 metres, va acabar en quart lloc amb un temps de 55.54 segons a les semifinals. Biel Morancho, va ser 7è als 3000 metres amb un temps de 8.43.18 i Martí Fontanals i Oriol Ramos en la prova de triple salt, van acabar vuitè i setè respectivament.

A nivell de clubs, el FC Barcelona va ocupar la segona posició en el medaller i també en la posició per punts de finalistes en el campionat.